
Šaltiena ir paprastučiiai sausainėliai
Sveiki, šiandien turėjau iškrovos dieną, todėl ruošiau lauknešėlį tėveliams. Šaltiena virta greitpuodyje (ausys, karka ir pora liežuvių, morkytė, prieskoniai, druska, česnakas) ir paprastučiiai sausainėliai tėčiui, jo mėgstami: Tešla pas mane iš akies: apie 250g kepinių margarino, trys šaukštai majonezo, pora šaukštų grietinės, du kiaušiniai, cukraus pagal skonį, 1a.š kepimo miltelių, miltų apie 600g, sausainuką pabarstau cukranendrių cukraus ir cinamono mišiniu, kepu kol gražiai pagelsta, gavosi dvi skardos. Labai trapūs sausainėliai.
Reikalingi Įrankiai
- Greitpuodis (Šaltienai virti)
- Kepimo skarda (Sausainiams kepti)
- Peilis (Mėsai pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas
Ingredientai
Šaltiena
- 2 vnt Kiaulės ausys
- 1 kg Karka
- 2 vnt Kiaulės liežuvis
- 1 vnt Morka - Supjaustyta kubeliais
- Prieskoniai - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
- 4 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
Sausainiai
- 250 g Kepinių margarinas
- 3 v.š. Majonezas
- 2 v.š. Grietinė
- 2 vnt Kiaušiniai
- Cukrus - Pagal skonį
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 600 g Miltai
- Cukranendrių cukraus ir cinamono mišinys - Sausainiams pabarstyti
Gaminimo eiga
- Šaltieną virkite greitpuodyje su ausimis, karka ir liežuviais. Įdėkite morkytę, prieskonių, druskos ir česnako. Virkite apie 1,5-2 valandas.
- Sausainių tešlai sumaišykite margariną, majonezą, grietinę, kiaušinius, cukrų ir kepimo miltelius. Įmaišykite miltus, kol gausite tešlą. Formuokite sausainius ir pabarstykite cukranendrių cukraus ir cinamono mišiniu.
- Kepkite sausainius 180°C temperatūroje, kol gražiai pagelsta, apie 10-15 minučių.
Pabaigai…
Šaltieną galima patiekti su šviežiomis daržovėmis ar garstyčiomis. Sausainius galima laikyti sandariame inde kelias dienas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg