Samių Bidos su voveraitėmis

Samių Bidos su voveraitėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Norvegijos šiaurėje, kur po ilgų mėnesių tamsos pamažu grįžta saulė, mes galvojame apie samių patiekalus. Bidos – samių šventinis patiekalas, gaminamas iš nedaug produktų, nes šiaurės elnių augintojų žemėse daržovės neauga. Mūsų bidos šiandien – truputį patobulintas keptomis voveraitėmis ir laiškiniu česnaku. Šis receptas atskleidžia puikų skonį su keptomis svieste voveraitėmis ir norvegiška plona bulvių duonele, kuri tiesiog tirpsta burnoje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 3 hours
Iš viso 3 hours 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Norvegiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Giliam troškinimui)
  • Keptuvė (Mėsai ir daržovėms apskrudinti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Peilis
  • Šaukštas

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 500 g Šiaurės elnio mėsa - Supjaustyta gabalėliais, gali būti su kaulu
  • 4 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos kubeliais
  • 1 vnt Svogūnas - Apkeptas
  • 200 g Voveraitės - Keptos svieste
  • 1 l Elnienos sultinys arba vanduo
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • Pagal skonį Laiškinis česnakas - Kapotas
  • Pagal skonį Bruknių pagardas - Arba mėtų drebučiai, patiekiami šalia

Gaminimo eiga
 

  • Šiaurės elnio mėsą supjaustyti nedideliais gabalais ir apskrudinti keptuvėje.
  • Sudėti mėsą į puodą, užpilti elnienos sultiniu arba vandeniu ir lėtai virti.
  • Kai mėsa taps pusiau minkšta, pridėti kubeliais pjaustytas bulves, morkas ir apkeptą svogūną.
  • Lėtai troškinti, kol mėsa taps minkšta (apie 2-3 valandas).
  • Galiausiai pridėti druskos, pipirų ir laiškinio česnako.
  • Keptos voveraitės patiekiamos šalia arba dedamos į patiekalą prieš patiekimą.
  • Patiekti su bruknių pagardu arba mėtų drebučiais.

Pabaigai…

Norint pasiekti geriausią skonį, rekomenduojama naudoti elnienos sultinį, tačiau vanduo taip pat tinka.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 900mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bidos, Elnias, Samių virtuvė, Voveraitės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating