Šampinjonai su faršu orkaitėje

Šampinjonai su faršu orkaitėje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų sukurti skanų ir sotų patiekalą. Grybukus pirkau už pigiau, o jų paruošimas buvo gana paprastas. Tiesiog reikėjo sumaišyti faršą su prieskoniais, sudėti grybukus į keksiukų formą ir kepti orkaitėje. Rezultatas – puikus šeimos pietus, kuriuos galima patiekti su bulvėmis ir šviežiais agurkais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keksiukų forma (Naudojama grybams su faršu kepti.)
  • Plastikinis arba metalinis dubuo (Faršui maišyti.)
  • Peilis (Grybų koteliams nupjauti ir susmulkinti.)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C, naudojama patiekalui kepti.)

Ingredientai
  

  • 400 g Faršas - Su prieskoniais
  • 12 vnt Šampinjonai - Nuvalyti, išpjauti koteliai
  • Aliejus - Keksiukų formai patepti

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Nuvalykite šampinjonus ir nupjaukite jų kotelius. Koteliai susmulkinkite ir sumaišykite su faršu.
  • Keksiukų formą patepkite aliejumi ir sudėkite į ją šampinjonų kepurėles. Ant kiekvienos kepurėlės uždėkite po truputį faršo mišinio.
  • Kepkite orkaitėje 20 minučių, kol faršas gražiai apskrus.

Pabaigai…

Patiekite su virtomis bulvėmis ir šviežiais daržovėmis. Galite eksperimentuoti su įvairiais faršo prieskoniais, kad suteiktumėte patiekalui naujų skonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Faršas, grybai, Orkaitėje kepti patiekalai, Paprasti receptai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating