
Sausainių tortas
Gaminimo procesas ir ingredientai nurodyti žemiau.
Ingredientai
- sviestas: 180 gramų
- vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
- paprasti sausainiai: 3 pakeliai (po 180 gramų)
- cukrus: 1 stiklinė
- varškė: 500 gramų
- pieniškas šokoladas: 2 (200 gramų)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sviestą, cukrų, vanilinį cukrų bei varškę gerai sutriname iki vientisos masės. Jeigu varškė yra per šiek tiek per sausa, galime į ją įdėti truputį grietinės.
- Toliau ant lentelės sudedame pirmą eilę sausainių, ant jų užtepame varškės masę, tada vėl dedame eilę sausainių. Viršutinis sluoksnis turi būti varškės, kad lengviau būtų papuošti.
- Galiausiai ištirpiname šokoladą bei juo puošiame torto viršų bei šonus. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. P.S. Kad tortas nesigautų labai sausas, galime sausainius sulaistyti pienu. Paprasta ir labai skanu. Ragaujam!
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra puiki proga pažinti ir švęsti skirtingas kultūras.