Sausainiukai per mėsmalę
Kaip gaminti šį patiekalą rasite apačioje.
Ingredientai
- 200 sviesto
- 2 tryniai
- 1 st. cukraus
- 1 v.š. grietinės
- 2 v.š. majonezo
- 1 š. kepimo miltelių
- miltų, tiek, kad tešla gerai susiminkytų į gabalą.
Gaminimo eiga
- Sviestą ištirpinti, atvėsinti. Trynius ištrinti su puse cukraus, grietinę ir majonezą sudėti į trynius, supilti sviestą, likusį cukrų, ir berti miltus. Minkyti kol nelips prie rankų, suformuoti rutulį, dėti į šaldytuvą val. Aš, kaip visada, padalinau tešlą ir į pusę dėjau kakavos. Išsitraukti mėsmalę, primontuoti formelę ir sukti, sukti, sukti…
- Kepti įkaitintoje iki laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai lengvai paruduos.
Pabaigai…
Visada plaukite rankas ir dezinfekuokite paviršius, kad išlaikytumėte higieną.