Šeimos balandėliai su troškintu svogūnu ir grietine

Šeimos balandėliai su troškintu svogūnu ir grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Rytoj per šeimos dieną bus balandėliai. Mano anūkės sekmadienius pavadino šeimos diena, nes vaikai su šeima ateina pas mane. Ta proga pagaminau puodą balandėlių. Tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuriame derinami minkšti kopūsto lapai ir gardus mėsos įdaras.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 2 hours
Iš viso 3 hours
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Troškinti balandėliams)
  • Kepimo forma (Jei nuspręsite kepti balandėlius vietoje troškinimo)
  • Peilis (Kopūstų lapams pjaustyti)
  • Samtis (Padažui pilti)

Ingredientai
  

  • 12-15 vnt Kopūsto lapai - Paruošti virimui
  • 500 g Malta mėsa - Galite naudoti kiaulieną arba jautieną
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 200 ml Grietinė - Padažui
  • 50 g Sviestas - Padažui
  • 1 šaukštas Miltai - Padažui tirštinti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinti mėsos įdarui ir padažui

Gaminimo eiga
 

  • Kopūstų lapus nuplaukite ir virkite, kol jie taps minkšti. Išimkite ir atvėsinkite.
  • Maltą mėsą sumaišykite su druska, pipirais ir smulkintu svogūnu. Suformuokite įdarą ir įsukite į kopūstų lapus.
  • Paruoštus balandėlius sudėkite į puodą. Įpilkite vandens, pridėkite sviesto, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 1,5 valandos.
  • Prieš baigiant troškinti, į puodą įdėkite pomidorų padažo, grietinės ir, jei reikia, padažą tirštinkite miltais.
  • Patiekite karštus balandėlius su padažu. Skanaus!

Pabaigai…

Jei norite švelnesnio skonio, prieš troškinant, kopūstų lapus galite užpilti verdančiu vandeniu kelias minutes, kad sumažėtų jų kartumas.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Balandėliai, Kopūstai, Maltos mėsos įdaras, Tradicinis lietuviškas patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating