
Sena ir žinoma lazanija
Šis receptas yra senas ir žinomas, perteikiantis klasikinį lazanijos skonį, kuris sušildys jūsų širdį ir namus. Pas mane lazanija yra viena iš mėgstamiausių šeimos patiekalų, kurią gaminame per šventes arba tiesiog ypatingomis progomis. Tai sotus ir gardus patiekalas, kurio skonis niekada nenuvils.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo indas (Tinkamas lazanijai, apie 30×20 cm dydžio)
- Puodas (Makaronų virimui)
- Keptuvė (Mėsos kepimui)
- Mentelė (Sluoksniavimui ir išlyginimui)
- Tarka (Sūrio tarkavimui)
Ingredientai
Lazanijos lakštai
- 500 g Lazanijos lakštai - Virtas
- 500 g Malta jautiena
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakai - Smulkiai pjaustytas
- 400 g Pomidorų padažas
- 200 g Rikotos sūris
- 200 g Mozzarella sūris - Tarkuotas
- 100 g Parmezano sūris - Tarkuotas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 1 šakelė Šviežias čiobrelis - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Išvirti lazanijos lakštus sūriame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Nusausinti ir atidėti.
- Keptuvėje apkepti smulkintą svogūną ir česnaką, kol jie taps permatomi. Sudėti maltą jautieną ir kepti, kol mėsa taps ruda.
- Į keptuvę su mėsa supilti pomidorų padažą, paskaninti druska ir pipirais. Troškinti apie 15 minučių.
- Kepimo inde sluoksniuoti lazanijos lakštus, mėsos padažą, rikotą, mozzarella ir parmezaną. Kartoti, kol bus naudojami visi ingredientai, baigiant sūriu.
- Kepimo indą uždengti folija ir kepti įkaitintoje orkaitėje 180°C temperatūroje apie 30 minučių. Nuimti foliją ir kepti dar 10-15 minučių, kol sūris taps auksinis.
- Išimti iš orkaitės, leisti lazanijai šiek tiek atvėsti prieš patiekiant. Puošti šviežiu čiobreliu.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairias sūrio rūšis pagal savo skonį. Taip pat galite pridėti daugiau daržovių, pavyzdžiui, cukinijų arba paprikų, kad patiekalas būtų dar sveikesnis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 500kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 900mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg