Šėtonišku padažu įdarytos bulvės

Šėtonišku padažu įdarytos bulvės

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Įdarytos bulvės
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • :
  • 4 didelės bulvės,
  • druskos, kmynų,
  • 1 nenulupto česnako skiltelė,
  • 1 svogūnas – nenuluptas, perpjautas perpus.
  • Padažui:
  • 5 juodieji pipirai,
  • 10 grūdelių garstyčių,
  • 3 šaukštai aliejaus,
  • 2 džiovintos aštriosios paprikos,
  • 1 šaukštelis sukapoto imbiero,
  • 3 skiltelės česnako,
  • 450 g pomidorų,
  • druskos, žiupsnelio cukraus,
  • 4 džiovinti susmulkinti abrikosai,
  • 2 šviežios žalios aštriosios paprikos, supjaustytos žiedeliais.

Gaminimo eiga
 

  • Bulves gerai nuplaukite ir 20 min. apvirkite sūdytame vandenyje, į kurį suberti kmynai, įdėta nelupta česnako skiltelė ir svogūnas.
  • Nusunkite, svogūną ir česnaką išmeskite.
  • Tada kiekvieną bulvę įsukite į lakštą aliuminio folijos ir dar pusvalandį kepkite karštoje 200 (laipsnių C) orkaitėje.
  • Tuo tarpu sausoje keptuvėje pakaitinkite pipirų ir garstyčių grūdelius.
  • Sudėkite džiovintų paprikų ankštis, česnaką, imbierą, pakepinkite, gerai išmaišykite.
  • Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite gabalėliais, suberkite į prieskonius.
  • Įberkite druskos ir žiupsnelį cukraus.
  • Maišydami patroškinkite ant vidutinės liepsnos, kol masė ims tirštėti.
  • Sudėkite kapotus abrikosus ir žaliųjų paprikų ankštis.
  • Padažas tinka tiek šiltas, tiek šaltas. Bulves per foliją įpjaukite kryžmai, atsargiai praskėskite, nuimkite foliją, o į įpjovą įkrėskite šėtoniško padažo.

Pabaigai…

Nepamirškite pasilinksminti ir mėgautis maisto gaminimo procesu!
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating