Šėtonišku padažu įdarytos bulvės
Įdarytos bulvės
Ingredientai
- :
- 4 didelės bulvės,
- druskos, kmynų,
- 1 nenulupto česnako skiltelė,
- 1 svogūnas – nenuluptas, perpjautas perpus.
- Padažui:
- 5 juodieji pipirai,
- 10 grūdelių garstyčių,
- 3 šaukštai aliejaus,
- 2 džiovintos aštriosios paprikos,
- 1 šaukštelis sukapoto imbiero,
- 3 skiltelės česnako,
- 450 g pomidorų,
- druskos, žiupsnelio cukraus,
- 4 džiovinti susmulkinti abrikosai,
- 2 šviežios žalios aštriosios paprikos, supjaustytos žiedeliais.
Gaminimo eiga
- Bulves gerai nuplaukite ir 20 min. apvirkite sūdytame vandenyje, į kurį suberti kmynai, įdėta nelupta česnako skiltelė ir svogūnas.
- Nusunkite, svogūną ir česnaką išmeskite.
- Tada kiekvieną bulvę įsukite į lakštą aliuminio folijos ir dar pusvalandį kepkite karštoje 200 (laipsnių C) orkaitėje.
- Tuo tarpu sausoje keptuvėje pakaitinkite pipirų ir garstyčių grūdelius.
- Sudėkite džiovintų paprikų ankštis, česnaką, imbierą, pakepinkite, gerai išmaišykite.
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite gabalėliais, suberkite į prieskonius.
- Įberkite druskos ir žiupsnelį cukraus.
- Maišydami patroškinkite ant vidutinės liepsnos, kol masė ims tirštėti.
- Sudėkite kapotus abrikosus ir žaliųjų paprikų ankštis.
- Padažas tinka tiek šiltas, tiek šaltas. Bulves per foliją įpjaukite kryžmai, atsargiai praskėskite, nuimkite foliją, o į įpjovą įkrėskite šėtoniško padažo.
Pabaigai…
Nepamirškite pasilinksminti ir mėgautis maisto gaminimo procesu!