
Silkė pataluose
Visą informaciją apie receptą rasite žemiau.
Ingredientai
- silkės file: 400 gramų
- virtų burokėlių: 2-3
- kiaušinių: 3
- virtų bulvių: 2-3
- virtų morkų: 1
- svogūnų: 1
- majonezo
- maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia išvirkime bulves, morką, burokėlius bei kiaušinius (juos reikia virti kietai). Silkės filė pjaustykime juostelėmis, o svogūną susmulkinkime. Virtas bulves, morką, kiaušinius bei burokėlius supjaustykime kvadratėliais (į atskirus dubenėlius).
- Tuomet didesnėje torto formos salotinėje ingredientus sluoksniuokime šitaip: burokėliai, majonezas, bulvės, morkos, majonezas (plonytis sluoksnis), kiaušinis, svogūnas ir silkė. Kiekvieną sluoksnį paspaudykime šaukštu, kad ingredientai gražiai susiglaustų. Paskaninkime druska ir pipirais (neprivaloma). Palikime pastovėti.
- Galiausiai norėdami perkelti silkę pataluose ant lėkštės, uždenkime salotinės viršų lėkšte, prispauskime bei atsargiai apverskime.
- Patarimas: silkė pataluose puoškime trupintu kiaušinio tryniu ir žalumynais. Skanaus!
Pabaigai…
Nebijokite išbandyti naujų technikų ar ingredientų.