Silkė su baravykais ir Vinigretas

Silkė su baravykais ir Vinigretas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sekmadienio pietų metu tradiciškai mėgaujasi dviem skirtingais patiekalais: silkė su baravykais ir vinigretas. Silkė su baravykais – tai lietuviškos virtuvės klasika, kuri puikiai dera su vinigretu, kuris suteikia gaivumo ir spalvingumo šiam patiekalų deriniui. Šis derinys yra puikus pasirinkimas šeimos susibūrimams ir kasdieniam ragavimui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Peilis (Daržovėms ir grybams pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Dubuo (Vinigretui sumaišyti)
  • Keptuvė (Grybams pakepinti)

Ingredientai
  

Silkė su baravykais

  • 200 g Silkė - Supjaustyta gabalėliais
  • 150 g Baravykai - Švieži arba džiovinti, supjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Kepimui
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Vinigretas

  • 2 vnt Burokėliai - Išvirti ir supjaustyti kubeliais
  • 2 vnt Bulvės - Išvirtos ir supjaustytos kubeliais
  • 2 vnt Morkos - Išvirtos ir supjaustytos kubeliais
  • 1 vnt Agurkėlis marinuotas - Supjaustytas kubeliais
  • 1 v.š. Alyvuogių aliejus - Vinigretui sumaišyti
  • Druska - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Pakepinkite svogūną alyvuogių aliejuje, kol suminkštės. Tada pridėkite baravykus ir kepkite dar keletą minučių, kol baravykai bus minkšti ir kvapnūs.
  • Sumaišykite silkę su keptais baravykais ir svogūnais. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Vinigretui sumaišykite visus paruoštus daržoves ir marinuotus agurkus. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska pagal skonį.
  • Patiekite silkę su baravykais kartu su vinigretu kaip papildomą užkandį arba pagrindinį patiekalą.

Pabaigai…

Silkę su baravykais galite papildomai pagardinti citrinos sultimis, o vinigretą galima derinti su kitais jūsų mėgstamais ingredientais, pavyzdžiui, virtomis pupelėmis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 25mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Baravykai, Lietuviški receptai, Silkė, Vinigretas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating