Silkė su bulvėmis ir varške

Silkė su bulvėmis ir varške

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Turbūt jau šimtą metų nevalgiau silkės štai tokiu būdu. O kai labai nori, tai reikia! Silkė su bulvėmis ir varške yra paprastas, bet nuostabus patiekalas. Riebi, sūdyta silkė puikiai dera su varškės, ridikėlių ir svogūnų laiškais. Bulvės pagardintos kanapių druska prideda ypatingą skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Dubuo (Varškės mišiniui sumaišyti)
  • Peilis (Silkės filė paruošimui)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 2 vnt Silkės filė - Sūdyta, su galvomis
  • 200 g Varškė - Grūstė
  • 1 šaukštas Grietinė
  • 2 vnt Ridikėliai - Kapoti
  • 1 saujelė Svogūnų laiškai - Kapoti
  • 1 saujelė Krapai - Kapoti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 4 vnt Bulvės - Šviežios
  • Pagal skonį Kanapių druska - Bulvėms pagardinti

Gaminimo eiga
 

  • Silkės filė nuvalyti, išpjaustyti ir nulupti odą.
  • Varškę sumaišyti su grietine, kapotais ridikėliais, svogūnų laiškais, krapais, druska ir pipirais.
  • Bulves išvirti ir apibarstyti kanapių druska.
  • Patiekalą patiekti, mėgautis silkės, bulvių ir varškės deriniu.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, kad praturtintumėte skonį. Silkė turi būti riebi ir tinkamai sūdyta, kad patiekalas būtų ypatingas.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 700mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Receptai su nuotraukomis, Silkė, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating