
Silkė su bulvėmis ir varške
Turbūt jau šimtą metų nevalgiau silkės štai tokiu būdu. O kai labai nori, tai reikia! Silkė su bulvėmis ir varške yra paprastas, bet nuostabus patiekalas. Riebi, sūdyta silkė puikiai dera su varškės, ridikėlių ir svogūnų laiškais. Bulvės pagardintos kanapių druska prideda ypatingą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Dubuo (Varškės mišiniui sumaišyti)
- Peilis (Silkės filė paruošimui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 2 vnt Silkės filė - Sūdyta, su galvomis
- 200 g Varškė - Grūstė
- 1 šaukštas Grietinė
- 2 vnt Ridikėliai - Kapoti
- 1 saujelė Svogūnų laiškai - Kapoti
- 1 saujelė Krapai - Kapoti
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 4 vnt Bulvės - Šviežios
- Pagal skonį Kanapių druska - Bulvėms pagardinti
Gaminimo eiga
- Silkės filė nuvalyti, išpjaustyti ir nulupti odą.
- Varškę sumaišyti su grietine, kapotais ridikėliais, svogūnų laiškais, krapais, druska ir pipirais.
- Bulves išvirti ir apibarstyti kanapių druska.
- Patiekalą patiekti, mėgautis silkės, bulvių ir varškės deriniu.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, kad praturtintumėte skonį. Silkė turi būti riebi ir tinkamai sūdyta, kad patiekalas būtų ypatingas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 700mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg