Silkė su keptomis bulvėmis

Silkė su keptomis bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai užsimanau ko nors paprasto, bet skanaus, šita silkė su keptomis bulvėmis yra būtent tai, ko reikia. Kepintas svogūnas, morkos ir pievagrybiai su pomidorų padažu suteikia šiam patiekalui nepaprasto skonio. Patiekiau su paprastai keptomis bulvėmis. Niekada nevalgykite vėlai vakare, kad niekas neprikibtų dėl to, kad valgote per vėlai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Skirta bulvėms kepti ir daržovėms su silke paruošti)
  • Peilis (Daržovių pjaustymui)
  • Tarka (Morkoms tarkuoti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Silkė - Geriausia pasirinkti šviežią
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 200 g Pievagrybiai - Supjaustyti griežinėliais
  • 4 vnt Bulvės - Supjaustytos griežinėliais, keptos
  • 150 ml Pomidorų padažas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 1 valgomasis šaukštas Alyvuogių aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Kepkite svogūnus keptuvėje su aliejumi, kol taps auksiniai.
  • Įdėkite tarkuotą morką ir pievagrybius. Kepkite, kol daržovės suminkštės.
  • Leiskite daržovėms atvėsti, tada įdėkite pomidorų padažą ir gerai išmaišykite.
  • Patiekite silkę kartu su keptomis bulvėmis.

Pabaigai…

Bulves galima kepti orkaitėje arba keptuvėje, priklausomai nuo pageidavimų. Silkė geriausiai tinka šviežia, tačiau galima naudoti ir marinuotą silkę.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 600mgKalis: 1200mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Daržovės, Silkė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating