
Silkė su svogūnais ir bulvėmis
Silkė su svogūnais ir bulvėmis yra klasikinis lietuviškas patiekalas, kurį mėgsta daugelis. Šiame recepte svarbiausia yra naudoti šviežią silkę ir kruopščiai pagaminti svogūnų padažą, kuris suteikia patiekalui išskirtinį skonį. Nors šis patiekalas paprastas, tačiau dėl savo intensyvaus skonio jis dažnai pasirenkamas kaip pagrindinis valgis ar užkandis. Mano draugė kartą pasakė, kad silkė jai skaniau už sušius – ir aš jai pritariu!
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Silkės pjaustymui)
- Pjaustymo lenta
- Puodas (Bulvių virimui)
- Kepimo forma (Silkės ir svogūnų pateikimui)
- Dubuo (Svogūnų marinavimui)
Ingredientai
Ingredientai
- 500 g Silkė - Supjaustyta gabalėliais
- 3 vnt Bulvės - Virtos, su lupena
- 2 vnt Svogūnai - Plonai pjaustyti
- Pagal skonį Juodųjų pipirų
- 2 a.š. Alyvuogių aliejus - Svogūnams užpilti
Gaminimo eiga
- Bulves išvirkite su lupena, tada nulupkite ir supjaustykite.
- Silkę supjaustykite mažais gabalėliais.
- Svogūnus plonai supjaustykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir juodaisiais pipirais.
- Ant didelės lėkštės ar kepimo formos sudėkite silkę, šalia išdėliokite virtas bulves ir apipilkite svogūnų padažu.
- Patiekite iškart, mėgaukitės su duona ar kitais mėgstamais priedais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su priedais, pvz., pridėti marinuotų agurkėlių ar grietinės padažo.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg