Silkė su svogūnais ir bulvėmis

Silkė su svogūnais ir bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Silkė su svogūnais ir bulvėmis yra klasikinis lietuviškas patiekalas, kurį mėgsta daugelis. Šiame recepte svarbiausia yra naudoti šviežią silkę ir kruopščiai pagaminti svogūnų padažą, kuris suteikia patiekalui išskirtinį skonį. Nors šis patiekalas paprastas, tačiau dėl savo intensyvaus skonio jis dažnai pasirenkamas kaip pagrindinis valgis ar užkandis. Mano draugė kartą pasakė, kad silkė jai skaniau už sušius – ir aš jai pritariu!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Peilis (Silkės pjaustymui)
  • Pjaustymo lenta
  • Puodas (Bulvių virimui)
  • Kepimo forma (Silkės ir svogūnų pateikimui)
  • Dubuo (Svogūnų marinavimui)

Ingredientai
  

Ingredientai

  • 500 g Silkė - Supjaustyta gabalėliais
  • 3 vnt Bulvės - Virtos, su lupena
  • 2 vnt Svogūnai - Plonai pjaustyti
  • Pagal skonį Juodųjų pipirų
  • 2 a.š. Alyvuogių aliejus - Svogūnams užpilti

Gaminimo eiga
 

  • Bulves išvirkite su lupena, tada nulupkite ir supjaustykite.
  • Silkę supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Svogūnus plonai supjaustykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir juodaisiais pipirais.
  • Ant didelės lėkštės ar kepimo formos sudėkite silkę, šalia išdėliokite virtas bulves ir apipilkite svogūnų padažu.
  • Patiekite iškart, mėgaukitės su duona ar kitais mėgstamais priedais.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su priedais, pvz., pridėti marinuotų agurkėlių ar grietinės padažo.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Silkė, Svogūnai, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating