Silkė tešloje

Silkė tešloje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis paprastas receptas yra puikus pasirinkimas, kai reikia pasninkui tinkamo patiekalo. Silkė yra panardinama į lengvą tešlą, pagamintą iš kiaušinio, pieno, trupučio cukraus ir aliejaus, o tada kepama iki auksinės spalvos. Patiekalas yra ne tik skanus, bet ir greitai paruošiamas, idealiai tinkantis tiems, kurie nori pasigaminti kažką ypatingo be mėsos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Gili keptuvė (Tešlai ir silkei kepti)
  • Šluotelė (Tešlai plakti)
  • Dubuo (Tešlos paruošimui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 vnt Kiaušinis - Tešlai
  • 200 ml Pienas
  • 1 a.š. Cukrus - Trup. cukraus
  • 2 v.š. Augalinis aliejus - Kepimui ir tešlai

Silkė

  • 400 g Silkė - Supjaustyta gabalėliais

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite kiaušinį, pieną, cukrų ir aliejų, kad gautumėte vienalytę tešlą.
  • Silkės gabalėlius pamirkykite tešloje, kad jie būtų gerai padengti.
  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite silkės gabalėlius iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  • Silkę išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nutekėtų riebalai.
  • Patiekite silkę tešloje karštą, kaip pagrindinį patiekalą ar užkandį.

Pabaigai…

Patiekalas puikiai tinka su įvairiais padažais, pvz., garstyčių ar grietinės padažu.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 450mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Pasninko receptai, Silkė, Tešla
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating