Silkės dienos vaišės: skandinaviški receptai

Silkės dienos vaišės: skandinaviški receptai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Skandinavai, kaip ir lietuviai, labai mėgsta silkę, o Kalėdinis laikotarpis neatsiejamas nuo šio patiekalo. Įkvėpti švedų ir danų virtuvių, paruošėme keletą skirtingų silkės patiekalų, kuriuos verta išbandyti. Skandinaviška silkė visada saldesnė nei lietuviškoji, tačiau tai suteikia unikalų skonį. Štai keturi skirtingi silkės receptai, kuriuos paruošėme, kiekvienas jų yra puikus pasirinkimas Kalėdų stalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Skandinaviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Pjaustymo lenta (Silkės ir kitų ingredientų pjaustymui)
  • Peilis (Aštrus, tinkamas žuviai pjaustyti)
  • Dubuo (Ingredientų maišymui)
  • Šaukštas (Maišymui ir serviravimui)

Ingredientai
  

Silkė švediškai

  • 200 g Silkės filė - Supjaustyta gabalėliais
  • 100 g Grietinė
  • 50 g Majonezas
  • 1 a.š. Garstyčios
  • 30 g Kietasis sūris - Tarkuotas

Silkės salotos (danų stilius)

  • 200 g Silkės filė - Supjaustyta gabalėliais
  • 100 g Virtos bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 50 g Marinuoti agurkėliai - Smulkiai pjaustyti
  • 50 g Virtas kiaušinis - Smulkiai pjaustytas
  • 100 g Grietinė
  • 50 g Majonezas

Kari silkė (norvegiškas stilius)

  • 200 g Silkės filė - Supjaustyta gabalėliais
  • 1 vnt Obuolys - Supjaustytas kubeliais
  • 100 g Virtos bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 50 g Virtas kiaušinis - Smulkiai pjaustytas
  • 1 a.š. Garstyčios
  • 1 a.š. Kario prieskoniai
  • 100 g Grietinė
  • 50 g Majonezas

Su svogūnais marinuota silkė

  • 300 ml Vanduo
  • 100 ml Actas
  • 3 v.š. Cukrus
  • 200 g Svogūnai - Supjaustyti žiedais
  • Gvazdikėliai - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Lauro lapai - Pagal skonį
  • Garstyčių grūdeliai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Silkė švediškai: Sumaišykite grietinę, majonezą, garstyčias ir tarkuotą sūrį. Sudėkite silkės filė gabalėlius ir gerai išmaišykite.
  • Silkės salotos (danų stilius): Sumaišykite visus ingredientus (silkė, virtos bulvės, marinuoti agurkėliai, virtas kiaušinis, grietinė, majonezas) ir gerai išmaišykite.
  • Kari silkė (norvegiškas stilius): Sumaišykite grietinę, majonezą, garstyčias ir karį. Sudėkite silkės filė gabalėlius, obuolius, virtas bulves ir kiaušinius. Gerai išmaišykite.
  • Su svogūnais marinuota silkė: Paruoškite marinatą: užvirinkite vandenį, actą ir cukrų kartu su gvazdikėliais, pipirais, lauro lapais ir garstyčių grūdeliais. Užpilkite marinatą ant svogūnų ir leiskite jam atvėsti. Tada supilkite marinatą ant silkės filė.

Pabaigai…

Silkės skonis ir tekstūra gali skirtis priklausomai nuo to, kiek ilgai ji marinuojama. Norint subalansuoto skonio, rekomenduojama silkę palaikyti marinate bent kelias valandas arba per naktį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai patiekalai, Silkė, Skandinaviški receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating