Šiuškės

Šiuškės

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiuškės – tai tradicinis patiekalas, gaminamas iš virtų ir maltų bulvių, sumaišytų su kiaušiniais, miltais ir druska. Šis receptas leidžia išsaugoti autentišką skonį, nesvarbu, kaip šiuškės vadinamos. Svarbiausia yra paprastumas ir skonis, kurio neįmanoma sugadinti, jei vadovausitės instrukcijomis.
Dar niekas neįvertino
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo keptuvė (Naudokite keptuvę su storu dugnu, kad šiuškės gražiai apskrustų)
  • Dubuo (Tešlai sumaišyti)
  • Šaukštas (Formuoti šiuškėms)

Ingredientai
  

  • Virtos maltos bulvės
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 3 saujos Miltai
  • Druska - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Virtas bulves sumalti ir sumaišyti su kiaušiniais, miltais ir druska.
  • Suformuoti šiuškes ir kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Pabaigai…

Nors receptas yra paprastas, svarbu stebėti kepimo laiką, kad šiuškės iškeptų tolygiai ir nebūtų perkeptos. Bulvės turi būti gerai išvirusios, kad tešla būtų vientisa.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 3gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 1.5gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 30IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Keptos šiuškės, Tradiciniai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating