Šiuškės

Šiuškės

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Labai skanus, pigus, gana greitas ir tikrai lietuviškas patiekalas iš Dzūkijos!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g bulvių
  • pusės stiklinės miltų
  • kelių gabalėlių sviesto
  • pusė litro pieno
  • žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga
 

  • Virtas, dar karštas bulves gerai sutrinti trintuvu (trinu tuo, kuriuo ir bulvių košę), paskaninti druska.
  • Tada į bulvių masę įdėti miltų, kad sustandintų masę, tik ne per daug, kad tešla netaptų per kieta.
  • Tuomet viską suminkome, iškočiojame ritinėlius ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
  • Kepame keptuvėje arba orkaitėje, pabarstytoje miltais skardoje.
  • Tuomet iškeptas bandutes sudedame į puodą vieną ant kitos, apdedame sviesto gabalėliais, užpilame pienu, kad apsemtų.
  • Dedame į orkaitę ir ten kaitiname, kol pienas užverda, sviestas išsilydo.

Pabaigai…

Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating