Šiuškės
Labai skanus, pigus, gana greitas ir tikrai lietuviškas patiekalas iš Dzūkijos!
Ingredientai
- 500 g bulvių
- pusės stiklinės miltų
- kelių gabalėlių sviesto
- pusė litro pieno
- žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga
- Virtas, dar karštas bulves gerai sutrinti trintuvu (trinu tuo, kuriuo ir bulvių košę), paskaninti druska.
- Tada į bulvių masę įdėti miltų, kad sustandintų masę, tik ne per daug, kad tešla netaptų per kieta.
- Tuomet viską suminkome, iškočiojame ritinėlius ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
- Kepame keptuvėje arba orkaitėje, pabarstytoje miltais skardoje.
- Tuomet iškeptas bandutes sudedame į puodą vieną ant kitos, apdedame sviesto gabalėliais, užpilame pienu, kad apsemtų.
- Dedame į orkaitę ir ten kaitiname, kol pienas užverda, sviestas išsilydo.
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.