Skandinaviška silkė su bulvėmis ir burokėliais

Skandinaviška silkė su bulvėmis ir burokėliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tai receptas, kuris sujungia skandinaviškos virtuvės paprastumą ir lietuvišką troškimą šiltų, sočių patiekalų. Švelniai sūdyta silkė puikiai dera su virtais ir kepintais burokėliais bei šviežiomis bulvėmis. Šis patiekalas puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška, Skandinaviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Keptuvė (Burokėliams pakepinti)
  • Pjaustymo peilis (Silkei ir daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

  • 500 g Šviežios bulvės
  • 300 g Silkė - Skandinaviška, sūdyta
  • 3 vnt Vidutiniai burokėliai - Išvirti ir sutarkuoti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejus - Burokėliams pakepinti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Bulves išvirkite su lupenomis iki minkštumo. Atvėsinkite ir nulupkite.
  • Burokėlius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną su burokėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Silkės file pjaustykite mažais gabalėliais ir patiekite su virtais burokėliais ir šviežiomis bulvėmis.

Pabaigai…

Jei norite intensyvesnio skonio, burokėlius galite pagardinti trupučiu obuolių acto ar medaus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 50mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 7gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Burokėliai, Silkė, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating