
Skandinaviška silkė su bulvėmis ir burokėliais
Tai receptas, kuris sujungia skandinaviškos virtuvės paprastumą ir lietuvišką troškimą šiltų, sočių patiekalų. Švelniai sūdyta silkė puikiai dera su virtais ir kepintais burokėliais bei šviežiomis bulvėmis. Šis patiekalas puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Burokėliams pakepinti)
- Pjaustymo peilis (Silkei ir daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
- 500 g Šviežios bulvės
- 300 g Silkė - Skandinaviška, sūdyta
- 3 vnt Vidutiniai burokėliai - Išvirti ir sutarkuoti
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejus - Burokėliams pakepinti
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Bulves išvirkite su lupenomis iki minkštumo. Atvėsinkite ir nulupkite.
- Burokėlius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną su burokėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Silkės file pjaustykite mažais gabalėliais ir patiekite su virtais burokėliais ir šviežiomis bulvėmis.
Pabaigai…
Jei norite intensyvesnio skonio, burokėlius galite pagardinti trupučiu obuolių acto ar medaus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 50mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 7gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg