Skaniausi čeburekai su traškia plutele

Skaniausi čeburekai su traškia plutele

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Mėgstu išmėginti pusfabrikačius, ypač tešlos. Šį kartą tai čeburekų minklės „paruoštukas“ (1,69 € Sanitex). Mėsos įdaro receptas čia pat ant pakelio (ėmiau 350 g Utenos atvėsinto kiaulienos faršo 1,49 € Sanitex, biškį perdaug). Tešla labai skani, kočiojau ploniau nei 1 mm, kaip nurodyta ant pakelio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour 30 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 1 hour 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 15 vnt.

Reikalingi Įrankiai

  • Maišymo dubuo (Tešlai ir įdarui maišyti)
  • Kočėlas (Tešlai kočioti)
  • Kepimo keptuvė (Čeburekams kepti)
  • Kepimo popierius
  • Peilis (Svogūnams pjaustyti)
  • Šaukštas (Įdarui maišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 400 g Miltinis mišinys
  • 180 ml Šaltas vanduo
  • 30 ml Augalinis aliejus

Įdaras

  • 250-300 g Malta kiauliena
  • 80-90 ml Vanduo
  • 150 g Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
  • 4 g Druska
  • Pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Indą suberkite miltinį mišinį, supilkite vandenį ir aliejų ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  • Minkykite tešlą rankomis ne trumpiau kaip 4-5 minutes, jei tešla limpa – pabarstykite miltais. Tešla turi gautis plastiška ir vientisa.
  • Susukite į rutulį, apdenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti 30 min. Galite laikyti šaldytuve per naktį.
  • Svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite juos su pasirinktu faršu, druska ir pipirais. Jei pasirinkote kiaulienos faršą, įpilkite vandens; vištienos ir kalakutienos faršus vandens pilti nebūtina.
  • Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į ploną lakštą, maždaug 1 mm storio. Padalykite tešlą į 8 lygias dalis.
  • Į kiekvieną tešlos gabalėlį dėkite po šaukštą mėsos įdaro, sulenkite tešlą per pusę ir užspauskite kraštus.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite čeburekus ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.

Pabaigai…

Jei norite, kad čeburekai būtų dar traškesni, tešlą galite kočioti labai plonai. Taip pat galite pridėti mėgstamų prieskonių į mėsos įdarą, kad jis būtų dar skanesnis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 4mg
Recepto raktažodžiai Čeburekai, Kiaulienos faršas, Receptai su nuotraukomis, Tešla
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating