Skanios bandelės su lašinukais
Visa informacija apie receptą pateikta žemiau.
Ingredientai
- kvietiniai miltai: 1 kilogramas
- pienas: 3 stiklinės (arba vanduo)
- mielės: 30 gramų
- cukrus: 30 gramų
- margarinas: 50 gramų
- druska: 5 gramai
- kiaušiniai: 2
- Įdarui:
- rūkyti lašinukai: 700 gramų
- aguonos: 30 gramų
- kvapieji pipirai: 5 gramai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia pieną arba vandenį pašildome iki maždaug laipsnių temperatūros. Mieles, šaukštą cukraus ir pusę stiklinės pieno ištriname ir kildiname kažkur minučių.
- Tada kol mielės kyla, persijojame miltus bei į pašildytą pieną sudedame margariną, druską ir cukrų. Viską ištirpiname, suberiame į miltus bei užminkome tešlą. Baigdami minkyti supilame mieles, dar paminkome bei paliekame tešlą maždaug – minučių pakilti, šiltai uždengę audeklu.
- Įdarui rūkytus lašinukus supjaustome kubeliais, suberiame pipirus bei nuplikytas bei išgarintas aguonas. Je patinka, galime įdėti pakepintų svogūnų.
- Tešlą padaliname į lygius gabaliukus (maždaug po gramų), kiekvieną pakočiojame, dedame po gramų įdaro bei suspaudžiame kraštus. Pyragėlius į skardą dedame siūlėmis į apačią. Dar truputį pakildiname ir patepame kiaušinio plakiniu.
- Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių, kol pyragėliai pasidaro gražios tamsiai gelsvos spalvos. Skanaujam!
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.