Skanios bandelės su lašinukais

Skanios bandelės su lašinukais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Visa informacija apie receptą pateikta žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • kvietiniai miltai: 1 kilogramas
  • pienas: 3 stiklinės (arba vanduo)
  • mielės: 30 gramų
  • cukrus: 30 gramų
  • margarinas: 50 gramų
  • druska: 5 gramai
  • kiaušiniai: 2
  • Įdarui:
  • rūkyti lašinukai: 700 gramų
  • aguonos: 30 gramų
  • kvapieji pipirai: 5 gramai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia pieną arba vandenį pašildome iki maždaug laipsnių temperatūros. Mieles, šaukštą cukraus ir pusę stiklinės pieno ištriname ir kildiname kažkur minučių.
  • Tada kol mielės kyla, persijojame miltus bei į pašildytą pieną sudedame margariną, druską ir cukrų. Viską ištirpiname, suberiame į miltus bei užminkome tešlą. Baigdami minkyti supilame mieles, dar paminkome bei paliekame tešlą maždaug – minučių pakilti, šiltai uždengę audeklu.
  • Įdarui rūkytus lašinukus supjaustome kubeliais, suberiame pipirus bei nuplikytas bei išgarintas aguonas. Je patinka, galime įdėti pakepintų svogūnų.
  • Tešlą padaliname į lygius gabaliukus (maždaug po gramų), kiekvieną pakočiojame, dedame po gramų įdaro bei suspaudžiame kraštus. Pyragėlius į skardą dedame siūlėmis į apačią. Dar truputį pakildiname ir patepame kiaušinio plakiniu.
  • Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių, kol pyragėliai pasidaro gražios tamsiai gelsvos spalvos. Skanaujam!

Pabaigai…

Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.
Recepto raktažodžiai Bandelės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating