Skanus mėsos vyniotinis iš karkų

Skanus mėsos vyniotinis iš karkų

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis mėsos vyniotinis pagamintas iš dviejų virtų karkų. Išvirę karkas, nuėmiau odą ir išklojau ja indą, ištiestą maistine plėvele. Mėsą nuėmiau nuo kaulų, susmulkinau ir sumaišiau su prieskoniais bei česnaku. Užpyliau sultiniu, kuriame virė karkos, ir viską sudėjau į indą ant odos. Po to, užlanksčius plėvelę, padėjau į šaldytuvą sustingti. Rezultatas – lengvas, paprastas ir labai skanus patiekalas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Greitpuodis (Karkoms virti)
  • Peilis (Mėsai susmulkinti)
  • Maistinė plėvelė (Indui iškloti ir vyniotiniui uždengti)
  • Indas (Mėsai laikyti šaldytuve)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 2 vnt Karkos - Priekinės
  • 1 vnt Svogūnas - Vidutinio dydžio
  • 1 a.š. Druska
  • 1 a.š. Pipirai
  • 100 g Česnakai - Smulkinti
  • Sultinys - Karkoms virti

Gaminimo eiga
 

  • Karkas sudėti į greitpuodį, pridėti druskos, pipirų ir svogūną. Virti apie 1 valandą, kol karkos taps labai minkštos.
  • Išvirtas karkas išimti iš puodo, nuimti odą ir ją iškloti indo dugną, kuris išklotas maistine plėvele.
  • Mėsą nuimti nuo kaulų, susmulkinti ir sumaišyti su smulkintais česnakais ir šiek tiek sultinio. Gerai išmaišyti.
  • Gautą mėsos masę sudėti į paruoštą indą ant odos. Užlenkti plėvelę ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ar pridėti daržovių, pvz., morkų ar paprikų, kad praturtintumėte patiekalą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 400mgCukrus: 1gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Karka, Mėsos vyniotinis, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating