
Skanus mėsos vyniotinis iš karkų
Šis mėsos vyniotinis pagamintas iš dviejų virtų karkų. Išvirę karkas, nuėmiau odą ir išklojau ja indą, ištiestą maistine plėvele. Mėsą nuėmiau nuo kaulų, susmulkinau ir sumaišiau su prieskoniais bei česnaku. Užpyliau sultiniu, kuriame virė karkos, ir viską sudėjau į indą ant odos. Po to, užlanksčius plėvelę, padėjau į šaldytuvą sustingti. Rezultatas – lengvas, paprastas ir labai skanus patiekalas.
Reikalingi Įrankiai
- Greitpuodis (Karkoms virti)
- Peilis (Mėsai susmulkinti)
- Maistinė plėvelė (Indui iškloti ir vyniotiniui uždengti)
- Indas (Mėsai laikyti šaldytuve)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 2 vnt Karkos - Priekinės
- 1 vnt Svogūnas - Vidutinio dydžio
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Pipirai
- 100 g Česnakai - Smulkinti
- Sultinys - Karkoms virti
Gaminimo eiga
- Karkas sudėti į greitpuodį, pridėti druskos, pipirų ir svogūną. Virti apie 1 valandą, kol karkos taps labai minkštos.
- Išvirtas karkas išimti iš puodo, nuimti odą ir ją iškloti indo dugną, kuris išklotas maistine plėvele.
- Mėsą nuimti nuo kaulų, susmulkinti ir sumaišyti su smulkintais česnakais ir šiek tiek sultinio. Gerai išmaišyti.
- Gautą mėsos masę sudėti į paruoštą indą ant odos. Užlenkti plėvelę ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ar pridėti daržovių, pvz., morkų ar paprikų, kad praturtintumėte patiekalą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 400mgCukrus: 1gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg