
Skrandukų Guliašas su Bulvių Koše
Kai sulaukiau tiek pagyrų, nusprendžiau pasidalinti pigiu, bet labai gardžiu, patiekalu. Vyras jį pavadino “skrandukų guliašu”. Šis skrandukų guliašas su bulvių koše yra sotūs ir skanus patiekalas, kuris puikiai tiks pietums ar vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Virimui)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Tarka (Morkoms tarkuoti)
- Keptuvė (Kepimui)
- Medinis šaukštas (Maišymui)
- Bulvių grūstuvas (Košei gaminti)
Ingredientai
Skrandukai
- 1 pak. Vištų skrandukai - (LIDL, 1,00 EUR)
- 1 vnt Svogūnas - Didesnis
- 1 vnt Morka - Didelė
- 3 skilt. Česnakas
- 6 vnt Pievagrybiai
- Aliejus - Kepimui
- 4 v. š. Pomidorų padažas - Kėdainių ypatingas
- 2 v. š. Grietinė
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Malti ir grūdeliais
- Lauro lapai
Bulvių košė
- 5 vnt Bulvės - Didelės, išvirtos
- Karštas pienas
- Sviestas - Pagardinti
Gaminimo eiga
- Nuplautus skrandukus virkite apie valandą sūdytame vandenyje su juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais bei lauro lapais.
- Išvirus skrandukams, supjaustykite juos plonomis riekelėmis. Pievagrybius supjaustykite pusinėmis riekelėmis. Svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite, česnaką susmulkinkite.
- Keptuvėje ant įkaitinto aliejaus pakepinkite svogūną. Kai svogūnas apkepęs, sudėkite morkas ir česnakus. Po kelių minučių pridėkite pievagrybius ir kepkite, kol pievagrybiai suminkštės.
- Sudėkite skrandukus, pomidorų padažą ir grietinę. Įberkite maltų juodųjų pipirų, šiek tiek druskos, įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite apie 5-10 minučių, kol vanduo nugaruos, o troškinys sutirštės.
- Bulvių košės gaminimas: išvirkite bulves, jas sugrūskite, užplikykite karštu pienu ir pagardinkite trupučiu sviesto.
Pabaigai…
Garnyras pagal kiekvieno asmeninį skonį – šviežios ar marinuotos daržovės, šviežios salotos ar net “graikiškos salotos”.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 20mg