Skrandukų Guliašas su Bulvių Koše

Skrandukų Guliašas su Bulvių Koše

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai sulaukiau tiek pagyrų, nusprendžiau pasidalinti pigiu, bet labai gardžiu, patiekalu. Vyras jį pavadino “skrandukų guliašu”. Šis skrandukų guliašas su bulvių koše yra sotūs ir skanus patiekalas, kuris puikiai tiks pietums ar vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Virimui)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Tarka (Morkoms tarkuoti)
  • Keptuvė (Kepimui)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)
  • Bulvių grūstuvas (Košei gaminti)

Ingredientai
  

Skrandukai

  • 1 pak. Vištų skrandukai - (LIDL, 1,00 EUR)
  • 1 vnt Svogūnas - Didesnis
  • 1 vnt Morka - Didelė
  • 3 skilt. Česnakas
  • 6 vnt Pievagrybiai
  • Aliejus - Kepimui
  • 4 v. š. Pomidorų padažas - Kėdainių ypatingas
  • 2 v. š. Grietinė
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Malti ir grūdeliais
  • Lauro lapai

Bulvių košė

  • 5 vnt Bulvės - Didelės, išvirtos
  • Karštas pienas
  • Sviestas - Pagardinti

Gaminimo eiga
 

  • Nuplautus skrandukus virkite apie valandą sūdytame vandenyje su juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais bei lauro lapais.
  • Išvirus skrandukams, supjaustykite juos plonomis riekelėmis. Pievagrybius supjaustykite pusinėmis riekelėmis. Svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite, česnaką susmulkinkite.
  • Keptuvėje ant įkaitinto aliejaus pakepinkite svogūną. Kai svogūnas apkepęs, sudėkite morkas ir česnakus. Po kelių minučių pridėkite pievagrybius ir kepkite, kol pievagrybiai suminkštės.
  • Sudėkite skrandukus, pomidorų padažą ir grietinę. Įberkite maltų juodųjų pipirų, šiek tiek druskos, įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite apie 5-10 minučių, kol vanduo nugaruos, o troškinys sutirštės.
  • Bulvių košės gaminimas: išvirkite bulves, jas sugrūskite, užplikykite karštu pienu ir pagardinkite trupučiu sviesto.

Pabaigai…

Garnyras pagal kiekvieno asmeninį skonį – šviežios ar marinuotos daržovės, šviežios salotos ar net “graikiškos salotos”.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Namų virtuvė, Pigūs receptai, Skrandukų guliašas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating