
Sluoksniuotas persikų ir varškės pyragas
Ačiū, kad išbandėte mano receptą. Pasidalinkite savo įspūdžiais komentaruose.
Ingredientai
- šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos: 500 gramų (tinka ir mielinė, ir bemielė)
- persikų džemo: 200 gramų
- konservuotų persikų puselių: 1 indelis (ir šiek tiek skysčio nuo persikų)
- varškės: 200 gramų
- miltelinio cukraus: 3-4 valgomųjų šaukštų
- maskarponės sūrio: 190 gramų
- barstamosios karamelės: 1 žiupsnelio
- apelsinų žievelių: 1 apelsino (arba citrinos sulčių)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia įkaitintoje orkaitėje iki laipsnių temperatūros maždaug minučių kepame sluoksniuotos tešlos lakštus, kol šie švelniai apskrus.
- Tuo tarpu išsukame varškę su maskarponės sūriu, milteliniu cukrumi, pagardiname citrinų sultimis. Jei kremas per tirštas, galime šiek tiek įpilti konservuotų persikų sirupo.
- Tešlos lakštus pertepame varške bei persikų džemu (pertepimai – varškės-maskarponės kremo, – persikų džemo).
- Galiausiai pyrago viršų papuošiame konservuotu persiku bei barstoma karamele. Tikras skanumėlis. Skanaus!
Pabaigai…
Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.