
Sluoksniuotos tešlos bandelės su vaisiais
Man patinka gaminti taip, kaip aprašiau čia. Jei turite kitų idėjų, maloniai kviečiu pasidalinti komentaruose.
Ingredientai
- šaldyta sluoksniutoa mielinė tešla lapeliais: 500 gramų
- obuoliai: 1-2
- kriaušės: 1-2
- nektarinai: 1-2
- miltinis cukrus: 2 arbatiniai šaukšteliai
- vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga
- Pirmiausia tešlą ištraukiame iš šaldiklio, atplėšiame maišelį bei jos lapelius po vieną sudedame ant kepimo popieriaus arba ant stalo.
- Tuomet vaisius nuplauname, jei reikia, nulupame, išimame sėklas, supjaustome nedideliais kubeliais bei suberiame į dubenį. Užberiame vanilinį cukrų bei vieną šaukštelį miltinio cukraus, viską išmaišome.
- Tada tešlos lapelius perpjauname pusiau – turėsime kvadratėlius. Peiliu padarome po keletą įpjovų šonuose, bet ne per visą kvadratėlį, antraip vaisių sultys išbėgs lauk.
- Dabar į kvadratėlių vidurį dedame po šaukštą vaisių bei sulipdome krašuss. Kad geriau viskas suliptų, galime jas, taip pat bandelių viršų šiek tiek patepti kiaušinio plakiniu.
- Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol tešla ims pūstis bei rusvėti.
- Galiausiai iškeptas bandeles pabarstome miltiniu cukrumi. Ragaujam. Puikiai tinka prie rytinės kavos puodelio.
Pabaigai…
Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.