Sluoksniuotos tešlos bandelės su varške ir špinatais
Ir kokių tik nebūna bandelių! Tačiau turbūt daugelis, išgirdę žodį “bandelė” susieja jį su saldžiu desertu prie kavos. Visgi, bandelių įvairovė yra milžiniška, o mes siūlome pasigaminti nesaldžias, greitai pagaminamas, nedaug ingredientų reikalaujančias, labai skanias, sočias, maistingas ir daug sveikesnes bandeles su varške ir špinatais 🙂
Ingredientai
- 1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos (tinka ir bemielė)
- 300-400 g pusriebės varškės
- 1 kiaušinis+1 patepimui
- Pakelis špinatų
- Prieskoniai: druska, pipirai, žolelės
Gaminimo eiga
- Sluoksniuotą tešlą palikite kambario temperatūroje, kad atšiltų ir lengviau kočiotųsi.
- Per tą laiką paruoškite varškę: supilkite varškę į dubenį, nuplaukite ir susmulkinkite špinatus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais (jei varškė labai tiršta įdėkite šaukštelį grietinės) ir labai gerai išmaišykite, kad neliktų varškės gumulėlių.
- Vieną tešlos lapelį perpjaukite pusiau, iškočiokite, dėkite varškės ir špinatų įdarą ir tvirtai “uždarykite” norimos formos bandeles. Aptepkite išplaktu kiaušiniu.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai paruduos.
Pabaigai…
Nebijokite išbandyti naujų technikų ar ingredientų.