Sluoksniuotos tešlos bandelės su varške ir špinatais

Sluoksniuotos tešlos bandelės su varške ir špinatais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ir kokių tik nebūna bandelių! Tačiau turbūt daugelis, išgirdę žodį “bandelė” susieja jį su saldžiu desertu prie kavos. Visgi, bandelių įvairovė yra milžiniška, o mes siūlome pasigaminti nesaldžias, greitai pagaminamas, nedaug ingredientų reikalaujančias, labai skanias, sočias, maistingas ir daug sveikesnes bandeles su varške ir špinatais 🙂
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 5 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos (tinka ir bemielė)
  • 300-400 g pusriebės varškės
  • 1 kiaušinis+1 patepimui
  • Pakelis špinatų
  • Prieskoniai: druska, pipirai, žolelės

Gaminimo eiga
 

  • Sluoksniuotą tešlą palikite kambario temperatūroje, kad atšiltų ir lengviau kočiotųsi.
  • Per tą laiką paruoškite varškę: supilkite varškę į dubenį, nuplaukite ir susmulkinkite špinatus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais (jei varškė labai tiršta įdėkite šaukštelį grietinės) ir labai gerai išmaišykite, kad neliktų varškės gumulėlių.
  • Vieną tešlos lapelį perpjaukite pusiau, iškočiokite, dėkite varškės ir špinatų įdarą ir tvirtai “uždarykite” norimos formos bandeles. Aptepkite išplaktu kiaušiniu.
  • Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai paruduos.

Pabaigai…

Nebijokite išbandyti naujų technikų ar ingredientų.
Recepto raktažodžiai Bandelės, Bandelės su varške, Desertai, Greitai pagaminami, Greitai pagaminami patiekalai, Kepti orkaitėje, Lengvai pagaminami, Patiekalai su špinatais, Patiekalai visai šeimai, Prie kavos, Sluoksniuotos tešlos bandelės, Sočios bandelės, Sotūs patiekalai, Užkandžiai, Varškės patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating