
Šnicelis keptas orkaitėje
Šis skanus ir sotus šnicelis pagamintas iš kiaulienos ir jautienos faršo, su juodos duonos ir prieskonių mišiniu. Tinka kaip pagrindinis patiekalas šeimos pietums ar vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė
- Kepimo skarda
- Maišymo dubuo
- Keptuvė (Svogūnams pakepinti)
Ingredientai
- 700 g Kiaulienos ir jautienos faršas
- 4 riekutės Juoda duona - Išmirkyta piene ir nuspausta
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas ir pakepintas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai supjaustytas
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
- Džiūvėsėliai - Šniceliams apvolioti
Gaminimo eiga
- Į faršą sudėti nuspaustą duoną, smulkiai supjaustytą ir pakepintą svogūną, česnaką, druską, pipirus ir 1 kiaušinį. Gerai išminkyti ir formuoti šnicelius.
- Kitą kiaušinį išplakti, šnicelius apvolioti džiūvėsėliuose, o po to kiaušinio plakinyje.
- Šnicelius kepti orkaitėje 180°C temperatūroje 30 minučių.
Pabaigai…
Šnicelius galima patiekti su bulvių koše, marinuotais agurkėliais ir burokėlių salotomis, kaip parodyta nuotraukoje.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg