Šnicelis keptas orkaitėje

Šnicelis keptas orkaitėje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis skanus ir sotus šnicelis pagamintas iš kiaulienos ir jautienos faršo, su juodos duonos ir prieskonių mišiniu. Tinka kaip pagrindinis patiekalas šeimos pietums ar vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė
  • Kepimo skarda
  • Maišymo dubuo
  • Keptuvė (Svogūnams pakepinti)

Ingredientai
  

  • 700 g Kiaulienos ir jautienos faršas
  • 4 riekutės Juoda duona - Išmirkyta piene ir nuspausta
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas ir pakepintas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai supjaustytas
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • Džiūvėsėliai - Šniceliams apvolioti

Gaminimo eiga
 

  • Į faršą sudėti nuspaustą duoną, smulkiai supjaustytą ir pakepintą svogūną, česnaką, druską, pipirus ir 1 kiaušinį. Gerai išminkyti ir formuoti šnicelius.
  • Kitą kiaušinį išplakti, šnicelius apvolioti džiūvėsėliuose, o po to kiaušinio plakinyje.
  • Šnicelius kepti orkaitėje 180°C temperatūroje 30 minučių.

Pabaigai…

Šnicelius galima patiekti su bulvių koše, marinuotais agurkėliais ir burokėlių salotomis, kaip parodyta nuotraukoje.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Faršas, Juoda duona, Orkaitė, Receptai su nuotraukomis, Šnicelis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating