Šnicelių piršteliai su citrina
Šnicelių piršteliai su citrina tai patiekalas skirtas jautienos mėgėjams. Šis patiekalas yra lengvai ir greitai paruošiamas, bei tikrai patiks jūsų šeimai.
Ingredientai
- 600g jautienos sprandinės
- ½ puodelio miltų
- 1 kiaušinis
- ½ puodelio pieno
- 1 citrina
- 1 smulkiai supjaustyta česnako skiltelė
- 1 ½ puodelio džiūvėsėlių
- Alyvuogių alėjaus
Gaminimo eiga
- Iš viršaus ir apačios ant jautienos uždėkite nelimpančio kepimo (arba kokio nors kito) popieriaus. Jautieną išmuškite kol jos ji padidės maždaug dvigubai. Išmuštą jautieną supjaustykite į juosteles.
- Į dubenį įmuškite kiaušinį ir sumaišykite su pienu. Kitame dubenyje sumaišykite citriną, susmulkintą česnako skiltelę ir džiūvėsėlius.
- Išvoliokite jautienos juosteles miltuose, tada pieno ir kiaušinio mišinyje ir galiausiai – džiūvėsėlių mišinyje.
- Įpilkite aliejaus į keptuvę ir ją įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Šnicelius kepkite kol gražiai paruduos (apie 20 min.).
- Patiekite su Jūsų vaikų mėgstamiausiomis virtomis daržovėmis, arba kol šniceliai dar karšti, užtarkuokite truputį sūrio ar pabarstykite smulkiai supjaustyto lieso kumpio.
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.