Šokoladiniai blyneliai

Šokoladiniai blyneliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šioks toks aprašymas ir ingredientų sąrašas apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaušiniai: 1 (didelis)
  • plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų
  • tirpintas sviestas: 2 valgomieji šaukštai
  • rudasis cukrus: 5 valgomieji šaukštai
  • tirpintas tamsus šokoladas: 50 gramų
  • nesaldinta kakava: 1 valgomasis šaukštas
  • maltas muskatas: 1/4 šaukštelio
  • miltai: 3/4 puodelio
  • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • riešutų aliejus: 1 valgomasis šaukštas

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia įmušame kiaušinį į gilų dubenį bei išplakame su šakute. Cukrų išsukame su ištirpintu sviestu bei supilame į kiaušinio plakinį.
  • Tuomet šokoladą kaitiname prikaistuvyje, ant nedidelės ugnies, kol masė visiškai ištirpsta, tampa vientisa bei blizgi. Ištirpusį šokoladą kiek atvėsiname ir supilame į tešlą, įmaišome. Sudedadame muskatą ir kakavą, gerai išmaišome.
  • Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais. Po truputį pilame į tešlą, pakaitomis su grietinėle, išmaišome gerai. Į tešlą įpilame šaukštą aliejaus, dar kartą gerai išmaišome.
  • Galiusiai keptuvę ištepame mažu gabalėliu sviesto bei įkaitiname. Blynelių tešlą semiame su šaukštu bei dedame į keptuvę. Kepame ant silpnos ugnies, iš abiejų pusių, po maždaug minutes. Patiekiame apliedami mėgstama uogiene arba tiesiog apibarstydami cukraus pudra. Skanumėlis!

Pabaigai…

Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.
Recepto raktažodžiai Blynai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating