Šokoladinis kriaušių tortas
Žemiau rasite ingredientų sąrašą ir gaminimo eigą.
Ingredientai
- konservuotos kriaušės: 2 skardinės
- žele: 2 pakeliai
- grietinėlė: 450 gramų (36%)
- grietinėlė: 4 šaukštai
- kiaušiniai: 2
- vanilinis cukrus: 1 pakelis
- cukrus: 125 gramai
- aliejus: 50 mililitrų
- pienas: 50 mililitrų
- kepimo milteliai: 1/2 pakelio
- miltai: 150 gramų
- tarkuotas šokoladas: 2 šaukštai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame pieną bei aliejų. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir dviem kupinais šaukštais kakavos bei suberiame į kiaušinių plakinį, viską gerai išmaišome. Apvalią kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi, supilame tešlą bei kepame ikilaipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minutes. Biskvitą atvėsinkime.
- Tuomet kriaušes išimame iš skardinių, skysčio neišpilame. Kriaušes supjaustome skiltelėmis ir sudedame ant biskvito. Nuo kriaušių likusį skystį supilame į puodą, suberiame tortų žele, užverdame ir verdame apie minutes, galime įpilti šiek tiek vandens, kad nebūtų labai saldu. Žele supilame ant kriaušių, bei viską atvėsiname. Į gerai atšaldytą grietinėlę įberiame šaukštą cukraus, vanilinio cukraus bei gerai išplakame, įmaišome du šaukštus kakavos. Grietinėle aptepame tortą bei apiberiame tarkuotu juoduoju šokoladu. Skanumėlis!
Pabaigai…
Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.