Šokoladinis pyragas su kriaušėmis ir lazdyno riešutais
Nepalikdami abejonių, viską sužinosite recepto aprašyme.
Ingredientai
- 4 kriaušių
- 4 kiaušinių
- 300 g miltų
- 200 g kapotų lazdynų riešutų
- 300 g cukraus
- 250 g sviesto
- 150 g juodojo šokolado
- 20 g kepimo miltelių
- 10 g vanilinio cukraus
- 8 gramų cinamono
Gaminimo eiga
- Ant mažos ugnies ištirpinam sviestą ir susmulkintą šokoladą. Viską gerai maišom, kad būtų vientisa masė. Paliekame, kol pravės.
- Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, baltymus paplakame. Suberiame cinamoną, kepimo miltelius, van. Cukrų, miltus, viską gerai išmaišome.
- Supilame pravėsusį sviesto bei šokolado mišinį, suberiame riešutus ir viską gerai išmaišome.
- Kriaušes nulupame, supjaustome skiltelėmis.
- Kepimo skardą ištepame sviestu, pabarstome miltais, supilame pusę tešlos, apklojame kriaušėmis ir ant viršaus supilame likusią masę.
- Kepame temperatūroje apie minučių. Ištrauktą apibarstome pabarstukais ar cukraus pudra.
Pabaigai…
Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.