Šokoladinis pyragas su varškės kamuoliukais
Ačiū, kad skaitote mano receptą. Jei turite pastabų, rašykite komentaruose.
Ingredientai
- cukraus kamuoliukais: 50 g
- cukraus tešlai: 60 g
- kakavos: 3 v.š.
- krakmolo kamuoliukams: 3 v.š.
- krakmolo tešlai: 2 v.š.
- kiaušinių tešlai: 4
- kiaušinių tryniai: 2
- kvietinių miltų: 2 v.š.
- juodojo šokolado: 50 g
- varškės: 250 g
- druskos
- kokoso drožlių: 50 g
- kepimo miltelių
Gaminimo eiga
- Pirmiausia varškę ištrinkime su kiaušinių tryniais, kokosų drožlėmis, cukrumi bei krakmolu. Šlapiomis rankomis suformuokime kamuoliukus ir sudėkime į kepimo formą tam tikru atstumu vienas nuo kito.
- Tuomet suplakime trynius su cukrumi iki vientisos masės. Pridėkime ištirpinto šokolado ir gerai viską išmaišykime.
- Tada suplakime baltymus, palaipsniui pridėkime cukraus, iki purumo. Į trynių ir cukraus masę įdėkime miltų, krakmolo, kepimo miltelių, kakavos bei druskos. Švelniai, per kelis etapus, į tešlą įmaišykime plaktus baltymus (maišykime viską pagal laikrodžio rodyklę).
- O tada jau tešlą supilkime ant varškės kamuoliukų. Kepimui puikiai tiks cm apvali forma.
- Galiausiai pyragą kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie minučių arba kol iškeps. Šiek tiek atvėsinkite ir apipilkime ištirpintu šokoladu. Tuomet jau tiekime ant stalo ir gardžiuokimės. 🙂
Pabaigai…
Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.