Šoninės ir Faršo Suktinukai su Kalafijoru

Šoninės ir Faršo Suktinukai su Kalafijoru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sveikos, mergaitės 🙂 Aš čia, netyčia pasidariau tokią Velykų patiekaliuko repeticiją. Vyras šeštadienį nupirko šoninės ir faršo, o aš neįdėjau jų į kamerą (tik į šaldytuvą), taigi, šiandien sugalvojau, kaip čia padaryti, kad nešaldyti ir neužlaikyti, kad neprapultų. Pabandžiau tokius šoninės-faršo suktinukus ir gavosi greitai ir skanu. Šoninė išmušiau, padruskinau, papipirinau. Faršas: prieskoniai, kiaušinis, džiūvėsėliai, svogūnas, česnakas. Suvyniojau tą faršo ‘kotletuką’ į išmuštą šoninę ir įkišau į kepimo rankovę, užpyliau aliejaus. Po 25 min – prakirpau tą rankovę ir dar kepiau 25 min. Prieš pabaigą užpyliau tokiu kečupo, majonezo, garstyčių, česnako ir truputį vandens ‘makalu’. Skanaus ir sotaus 🙂 (apvirtas kalafijoras ‘mėtėsi’ šaldytuve, tai ir jį ‘priklijavau’.)
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo rankovė (Kepimo rankovė, kad suktinukai išliktų sultingi.)
  • Orkaitė (Kepimo suktinukams.)
  • Kepimo skarda (Kepimo skarda su aliuminio folija.)

Ingredientai
  

Šoninė

  • 500 g Šoninė - Išmušta, padruskinau, papipirinau.
  • 500 g Faršas - Su prieskoniais, kiaušiniu, džiūvėsėliais, svogūnu ir česnaku.
  • 1 vnt Kiaušinis - Sumaišyti su faršu.
  • 100 g Džiūvėsėliai - Sumaišyti su faršu.
  • 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas.
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas.
  • 50 ml Alyvuogių aliejus - Užpilti ant suktinukų prieš kepimą.
  • 1 vnt Kalafijoras - Apvirtas.
  • 100 ml Kečupo, majonezo, garstyčių mišinys - Užpilti ant suktinukų prieš pabaigą.

Gaminimo eiga
 

  • Šoninę išmušti, padruskinti ir papipirinti.
  • Faršą sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, džiūvėsėliais, svogūnu ir česnaku.
  • Suvynioti faršo ‘kotletuką’ į išmuštą šoninę ir įdėti į kepimo rankovę.
  • Užpilti aliejaus ir kepti 25 minutes 180°C orkaitėje.
  • Prakirpti kepimo rankovę ir kepti dar 25 minutes.
  • Prieš pabaigą užpilti kečupo, majonezo, garstyčių ir česnako mišiniu.
  • Apvirtą kalafijorą patiekti kartu su suktinukais.

Pabaigai…

Šoninę gerai išmušti, kad būtų minkšta ir lengvai suvyniojama. Faršą galima papildyti mėgstamais prieskoniais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Faršas, Kalafijoras, Šoninė, Suktinukai, Velykų patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating