
Šonkauliai su bulvėmis ir morkomis
Šis receptas gimė, kai nusprendžiau paprastus šonkaulius paversti tikru skanėstu, kuris tirpsta burnoje. Prieskonių derinys su česnaku ir kmynais suteikia ypatingą skonį, o ilgas kepimas orkaitėje leidžia mėsytei tapti itin švelniai. Bulvės ir morkos puikiai papildo šį patiekalą, sukuria tobulą balansą tarp mėsos ir daržovių. Tai receptas, kurio verta laukti visą dieną!
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180 laipsnių)
- Kepimo indas (Tinka vidutinio dydžio)
- Peilis (Skirtas morkoms ir bulvėms supjaustyti)
- Česnako presas
Ingredientai
- 1 kg Šonkauliai
- 4 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio
- 2 vnt Morkos
- 4 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 1 a.š. Kmynai
- 1 v.š. Taukai
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Šonkaulius paprieskoniuoti druska, pipirais, kmynais ir česnaku. Įdėti šaukštą taukų į kepimo indą ir pašauti į orkaitę 1,5 val. 180 laipsnių temperatūroje.
- Po 1,5 valandos išimti indą iš orkaitės ir sudėti nuluptas bulves bei morkas. Vėl pašauti orkaitėn dar valandai, kol viskas bus gerai išsitroškinę.
- Patiekti karštą, mėsa turi kristi nuo kaulo, o bulvės tirpti burnoje.
Pabaigai…
Jei norite intensyvesnio skonio, galite pridėti daugiau česnako arba įtrinti šonkaulius kelias valandas prieš kepimą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 6gCukrus: 7gVitaminas A: 9000IUVitaminas C: 20mg