Šonkauliai su bulvėmis ir morkomis

Šonkauliai su bulvėmis ir morkomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas gimė, kai nusprendžiau paprastus šonkaulius paversti tikru skanėstu, kuris tirpsta burnoje. Prieskonių derinys su česnaku ir kmynais suteikia ypatingą skonį, o ilgas kepimas orkaitėje leidžia mėsytei tapti itin švelniai. Bulvės ir morkos puikiai papildo šį patiekalą, sukuria tobulą balansą tarp mėsos ir daržovių. Tai receptas, kurio verta laukti visą dieną!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 2 hours 30 minutes
Iš viso 2 hours 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 650 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180 laipsnių)
  • Kepimo indas (Tinka vidutinio dydžio)
  • Peilis (Skirtas morkoms ir bulvėms supjaustyti)
  • Česnako presas

Ingredientai
  

  • 1 kg Šonkauliai
  • 4 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio
  • 2 vnt Morkos
  • 4 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 1 a.š. Kmynai
  • 1 v.š. Taukai
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Šonkaulius paprieskoniuoti druska, pipirais, kmynais ir česnaku. Įdėti šaukštą taukų į kepimo indą ir pašauti į orkaitę 1,5 val. 180 laipsnių temperatūroje.
  • Po 1,5 valandos išimti indą iš orkaitės ir sudėti nuluptas bulves bei morkas. Vėl pašauti orkaitėn dar valandai, kol viskas bus gerai išsitroškinę.
  • Patiekti karštą, mėsa turi kristi nuo kaulo, o bulvės tirpti burnoje.

Pabaigai…

Jei norite intensyvesnio skonio, galite pridėti daugiau česnako arba įtrinti šonkaulius kelias valandas prieš kepimą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 6gCukrus: 7gVitaminas A: 9000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Morkos, Orkaitėje kepti, Šonkauliai, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating