Spagečiai su Bolonijos padažu
Itin skanūs spagečiai su Bolonijos padažu.
Ingredientai
- Pora šaukštų aliejaus
- 1 Morka,
- 1 raudonoji paprika,
- 1 Svogūnas,
- 3 Česnako skiltelės,
- 250g. Faršo (kiaulienos ir jautienos),
- 4-5 Pievagrybiai,
- 1 skardinė trintų pomidorų savo sultyse (200g),
- 1 Spageti makaronų pakelis (400g),
- Druskos, pipirų pagal skonį,
- 1a.š. Džiovinto baziliko.
Gaminimo eiga
- Morką, svogūną supjaustome mažais kubeliais ir pakepiname aliejuje, kol svogūnai pagelsta ir tampa daug maž permatomi.
- Sudedame susmulkintą česnaką ir pakepame.
- Tada sudedame faršą ir kepame maišydami, įdedame druskos ir pipirų pagal skonį.
- Kai faršas su daržovėmis apkepa, sudedame pjaustytus pievagrybius ir trintus pomidorus, išmaišome ir įdedame baziliko ir troškinam apie 10-15 minučių.
- Jei padažas per greitai tirštėja, įpilame šiek tiek vandens.
- Kol padažas troškinasi, išverdame spageti ir pašlakstome aliejumi, kad nesuliptų.
- Baigus troškinti padažą, išimame išvirusiusius spageti, sudedame į lėkštes ir užpilame padažo.
Pabaigai…
Pasirinkite tinkamus serviravimo indus, kad patiekalas atrodytų dar patrauklesnis.