Spagečiai su “Bottarga”
Šį patiekalą rasite, bene, kiekviename Favignanos restoranėlyje, o tuno ikrų visose tuno produktais prekiaujančiose parduotuvėlėse. Skonis maloniai sūrus, o patiekalas paprastas ir greitai pagaminamas.
Ingredientai
- 1 ryšulėlis petražolių,
- 400 g spagečių,
- 80 g sviesto,
- 4 šaukštai ikrų “Bottarga”,
- druskos.
Gaminimo eiga
- Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir sukapokite. Spagečius virkite 8-10 minučių.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite “Bottargą”, po to nuvarvintus spagečius.
- Įmaišykite petražoles, pakratykite ir pabarstykite druska. Iškart patiekite pašildytose lėkštėse.
- “Bottarga” – ore ir saulėje džiovinti jūrinių žuvų ikrai – tai iš Venecijos ir Sardinijos regionų kilęs patiekalas, tinkantis prie makaronų.
Pabaigai…
Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.