Spagečiai su omarais

Spagečiai su omarais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jei esate spagečių ir omarų mėgėjas, šis patiekalas būtent jums!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 omaras (maždaug 700-800 g),
  • 2 svogūnai,
  • 2 šviežių peletrūnų šakelės,
  • 125 g morkų,
  • 125 g cukinijos,
  • 25 g sviesto,
  • 1 šaukštelis pomidorų tyrės,
  • druskos,
  • 30 g “Noilly-Prat” padažo,
  • apie 1/8 litro daržovių sultinio,
  • 125 g riebios greitinėlės,
  • šviežiai maltų baltųjų pipirų,
  • 400 g spagečių.

Gaminimo eiga
 

  • Omarą įmeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir 12 minučių pavirkite, po to ištraukite ir supjaustykite gabaliukais.
  • Svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Peletrūnų lapelius nuskabykite nuo stiebelių. Morkas nuplaukite, nuskuskite, cukiniją nuplaukite.
  • Daržoves supjaustykite pieštuko storio maždaug 4-5 cm ilgio gabalėliais.
  • Puode įkaitinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus. Sudėkite daržoves ir pomidorų tyrę. Pabarstykite druska ir maišydami troškinkite 2 minutes. Užpilkite “Noilly-Prat” padažo.
  • Įmaišykite daržovių sultinį ir grietinę, pabarstykite pipirais ir uždengę patroškinkite dar 4-5 minutes.
  • Tuo tarpu į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite spagečius ir pavirę 6-8 minutes nukoškite.
  • Omaro mėsą sudėkite į padažą, užvirinkite, jei reikia, pabarstykite prieskoniais.
  • Suberkite peletrūnų lapelius ir padažą užpilkite ant spagečių.

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra puiki proga pažinti ir švęsti skirtingas kultūras.
Recepto raktažodžiai Jūros gėrybių patiekalai, Makaronai, Miltiniai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating