
Spagečiai su omarais
Jei esate spagečių ir omarų mėgėjas, šis patiekalas būtent jums!
Ingredientai
- 1 omaras (maždaug 700-800 g),
- 2 svogūnai,
- 2 šviežių peletrūnų šakelės,
- 125 g morkų,
- 125 g cukinijos,
- 25 g sviesto,
- 1 šaukštelis pomidorų tyrės,
- druskos,
- 30 g “Noilly-Prat” padažo,
- apie 1/8 litro daržovių sultinio,
- 125 g riebios greitinėlės,
- šviežiai maltų baltųjų pipirų,
- 400 g spagečių.
Gaminimo eiga
- Omarą įmeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir 12 minučių pavirkite, po to ištraukite ir supjaustykite gabaliukais.
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Peletrūnų lapelius nuskabykite nuo stiebelių. Morkas nuplaukite, nuskuskite, cukiniją nuplaukite.
- Daržoves supjaustykite pieštuko storio maždaug 4-5 cm ilgio gabalėliais.
- Puode įkaitinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus. Sudėkite daržoves ir pomidorų tyrę. Pabarstykite druska ir maišydami troškinkite 2 minutes. Užpilkite “Noilly-Prat” padažo.
- Įmaišykite daržovių sultinį ir grietinę, pabarstykite pipirais ir uždengę patroškinkite dar 4-5 minutes.
- Tuo tarpu į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite spagečius ir pavirę 6-8 minutes nukoškite.
- Omaro mėsą sudėkite į padažą, užvirinkite, jei reikia, pabarstykite prieskoniais.
- Suberkite peletrūnų lapelius ir padažą užpilkite ant spagečių.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra puiki proga pažinti ir švęsti skirtingas kultūras.