Spageti su kukuliais
Manau tai visų laikų populiariausias ir žinomiausias receptas! Nors dažniausiai makaronų patiekalai asocijuojasi su Italija, bet tai yra Amerikiečių sukurtas patiekalas, kuris plačiai paplito pasaulyje. Kas kartą valgydama ši patiekalą nusistebiu – su malonu suvalgau pilną lekštę ir noriu dar! Idomu ar yra tokių kurie nemėgsta šio derinio?
Ingredientai
- 500 g. maltos jautienos
- Šviežių petražolių – saujos
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 1/2 stiklinės parmezano sūrio
- 2 kiaušiniai
- 1/4 stiklinės džiuvesėlių
- 400 g. Spaghetti
- 800ml kapotų pomidorų savo sultyse arba naminio pomidorų padažo
- Parmezano-patiekimui
- 1 a.š džiovinto raudonėlio
- 2 a.š. druskos
- 4 a.š. pipirų
- 1 a.š rūkytos paprikos miltelių
Gaminimo eiga
- 1. Į dubenį dedame faršą, smulkiai sukapotus česnakus, svogūną, petražoles, druską, pipirus, 1/2 stiklinės parmezano sūrio, paprikos miltelius, kiaušinius ir džiuvesėlius. Viską gerai išmaišome.
- 2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame rankomis suformuotus kukulius ir paskrudiname apie 5 – 8 minutes – reikia, kad kukulių išorė apskrustų, bet vidus liktų nepilnai iškepęs. Tuomet į keptuvę prie kukulių supilame kapotus pamidorus savo sultyse, arba naminį pomidorų padažą, sumažiname ugnį, kad padažas vos burbuliuotų, uždengiame dangtį ir troškiname 15 minučių, kartas nuo karto pamaišydami. Per šį laiką kukuliai pilnai iškeps, o padažas šiek tiek sutirštės.
- 3. Kol kukuliai troškinasi, išverdame makaronus, tik nepervirkite! Makaronai turėtų būti – al dente!
- 4. Į lėkšę dedame makaronų, ant viršaus – gausiai pomidorų padažo ir kukulių. Užtarkuojame parmezano sūrio ir pabarstome šviežiai grūstų juodujų pipirų! Skanaus!
Pabaigai…
Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.