Špinatų keksiukai

Špinatų keksiukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tai bent kokie keisti keksiukai! Visiškai žali… Turbūt kažkas neskanaus ir žaliavalgiško pagalvojote. Neapsirikite, tai ne tik sotūs, bet ir skanūs bei maistingi keksiukai, kurie traukia akį ne tik savo išvaizda, bet ir palepina puikiu skoniu. Toks užkandis – desertas patiks tiek mažiems, tiek dideliems.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 9 porcijos

Ingredientai
  

  • 2 puodeliai pilno grūdo miltų
  • 150 ml pieno
  • 0,5 puodelio medaus
  • 1 bananas
  • 150 g špinatų
  • 1 kiaušinis
  • 0,5 puodelio sviesto
  • Prieskoniai ir priedai:1 šaukštelis vanilės ekstrakto, šiek tiek druskos, 0,5 šaukštelio sodos,1,5 šaukštelio cinamono, 2 šaukšteliai kepimo miltelių

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, paruošti keksiukų formeles.
  • Visus sausus ingredientus (miltus ir prieskonius bei pagardinimus) sudėti į vieną indą ir išmaišyti.
  • Išlydyti sviestą.
  • Visus likusius ingredientus sutrinti blenderiu.
  • Viską sudėti į vieną bendrą indą. Išmaišyti.
  • Gautą keksiukų masę dėti į kepimo formeles. Kepti apie 20-25 min.
  • Palikti, kad atvėstų.

Pabaigai…

Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai, Desertai, Greitai pagaminami, Keksiukai, Skanumynai, Sveiki desertai, Sveiki keksiukai, Sveiki patiekalai, Sveiki skanumynai, Veganams, Vegetarams
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating