Špinatų makaronai
Makaronai nebūtinai turi būti gaminami tik iš miltų, siūlome pasigaminti špinatų makaronus ir atrasti naują, sveikesnį skonį!
Ingredientai
- 150 g špinatų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 30-40 g miltų
- 40 ml vandens
- Šiek tiek druskos
- Priedai: mėgiamos daržovės ar troškinta mėsytė
Gaminimo eiga
- Įkaitinti keptuvę su alyvuogių aliejumi, sudėti špinatus ir šiek tiek apkepti.
- Sudėti į trintuvą, trinti ir suberti miltus, šiek tiek druskos ir vandens, viską sutrinti kartu.
- Gautą masę išimti ant miltais paberto stalviršio, suformuoti rutuliuką ir plonai iškočioti, supjaustyti juostelėmis.
- Užvirinti vandenį, pasūdyti, į jį sudėti špinatų tešlos juosteles.
- Patiekti kartu su kitomis troškintomis daržovėmis ar su mėgiama mėsyte.
Pabaigai…
Skonių derinimas gali iškelti patiekalą į aukštesnį lygį.