
Špinatų tagliatelle su grybais ir grietinėlės padažu
Liko šiek tiek vakarykščių špinatų tagliatelli, todėl nusprendžiau pridėti šiek tiek daugiau makaronų, kad visiems užtektų. Šiame paprastame recepte sujungiami likučiai su gausiu sviesto, svogūnų ir pievagrybių padažu, kuris yra ne tik skanus, bet ir greitas pasigaminti. Patogu, jei turite įvairių daržovių, kurių reikia sunaudoti.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui virti)
- Keptuvė (Padažui gaminti)
- Medinis šaukštas (Svogūnams ir grybams maišyti)
- Šluotelė (Padažui išmaišyti)
Ingredientai
- 2 saujos Špinatų tagliatelle - Likutis
- 1 sauja Spageti - Papildomi makaronai
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
- 1 vnt Poras - Smulkiai pjaustytas
- 200 g Rudieji pievagrybiai - Pjaustyti griežinėliais
- 1 vnt Cukinija - Pjaustyta kubeliais
- 2 saujos Šaldyti špinatai - Atšildyti
- 200 ml Grietinėlė - Saldinta
- Vanduo nuo makaronų virimo - Pagal poreikį
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Juodieji pipirai - Šviežiai malti
- Pagal skonį Džiovinti grybai - Sumalti
Gaminimo eiga
- Virti tagliatelle ir spageti sūriame vandenyje, kol išvirs al dente.
- Įkaitinti keptuvę, įdėti sviesto ir šlakelį aliejaus. Kepinti svogūnus ir porą, kol suminkštės.
- Pridėti pjaustytus rudus pievagrybius ir cukiniją. Kepti, kol daržovės suminkštės.
- Į keptuvę įdėti špinatus ir viską išmaišyti.
- Įpilti grietinėlės ir šiek tiek vandens nuo makaronų virimo. Sumaišyti ir leisti padažui užvirti.
- Paskaninti druska, pipirais ir maltais džiovintais grybais pagal skonį.
- Sumaišyti makaronus su padažu ir patiekti karštus.
Pabaigai…
Šis receptas puikiai tinka likučiams sunaudoti, galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar pagardais, priklausomai nuo turimų ingredientų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 65gBaltymai: 12gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 40mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg