
Sprandinės kepsnys su sūriu ir pievagrybiais
Šis sprandinės kepsnys su sūriu ir pievagrybiais yra paprastas, bet gardus receptas. Marinuota sprandinė, kepta orkaitėje, patiekiama su korėjietiškomis morkomis ir burokėliais. Idealus pasirinkimas sočiam pietų patiekalui su šeima.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Kepimo popierius
- Keptuvė (Pievagrybiams ir svogūnams pakepinti)
- Peilis (Sprandinės pjaustymui)
Ingredientai
- 4 vnt Sprandinės kepsniai - Supjaustyti ir marinuoti
- 200 g Pievagrybiai - Supjaustyti
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 100 g Sūris - Tarkuotas, uždėtas ant kepsnio
- 50 g Majonezas - Uždėtas ant kepsnio
- 500 g Bulvės - Vandens kiekis priklauso nuo poreikio
- 150 g Korėjietiškos morkos - Paruoštos
- 150 g Burokėliai - Paruošti
Gaminimo eiga
- Sprandinę supjaustykite ir marinuokite savo mėgstamu marinatu. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Kepsnius dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite apie 30 minučių. Tuo tarpu keptuvėje pakepinkite pievagrybius ir svogūną su sviestu.
- Kai kepsniai iškeps, uždėkite ant jų majonezo, pievagrybių ir užtarkuokite sūrio. Grąžinkite į orkaitę dar 10 minučių, kol sūris išsilydys.
- Patiekite su virtomis bulvėmis, korėjietiškomis morkomis ir burokėliais.
Pabaigai…
Sprandinės kepsniai su sūriu ir pievagrybiais yra paprastas ir gardus pasirinkimas. Galite naudoti savo mėgstamą sūrį, pvz., čederį arba mocarelą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg