
Sriuba su bulvytėmis, kuldūnais ir kalafijorais
Ši sriuba yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko paprasto, bet skanaus. Pagrindiniai ingredientai yra bulvytės, morkytės, kalafijoras ir kuldūnai, kurie suteikia sriubai malonų sotumą ir skonį. Idealus pasirinkimas jaukiam šeimos vakarui.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, skirtas sriubos virimui)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms paruošti)
- Šaukštas (Maišyti sriubą)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 4 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos mažais gabaliukais
- 1 vnt Kalafijoras - Susmulkintas į mažas žiedynėlius
- 200 g Kuldūnai - Pagaminti iš tešlos su mėsos įdaru
- 1 šaukštas Sviestas - Sriubos skonio pagerinimui
- 100 ml Grietinėlė - Pabaigoje įmaišyti į sriubą
Gaminimo eiga
- Į didelį puodą įpilkite vandens ir užvirinkite. Įdėkite bulvytes, morkas ir kalafijorą, virkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Įdėkite kuldūnus ir virkite dar 10 minučių, kol jie suminkštės.
- Pridėkite sviestą, grietinėlę ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Patiekite karštą su šviežiomis žolelėmis ant viršaus.
Pabaigai…
Jei norite aštresnio skonio, galite pridėti šiek tiek česnako ar svogūnų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 40mg