
Sriuba su eriena, kopūstais ir specialiu kastiniu
Bandžiau sriubą, kurią kažkas dalinosi iš Norvegijos. Kvapas buvo intensyvus, nes naudoju erieną. Pridėjau kopūstų, morkų, svogūnų, daug prieskonių ir juodųjų pipirų. Sriuba virė apie 2 valandas. Taip pat, suvariau šiek tiek varškės surelio, kurį sumaišiau su sviestu, petražolėmis ir česnaku – gavosi skanus kastinys. Kaip garnyrą, pasigaminau sparnelius su medumi ir prieskoniais.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Sriubai virti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Medinė šaukštė (Prieskoniams maišyti)
- Keptuvė (Sparneliams kepti)
- Šaukštas (Kastiniui maišyti)
Ingredientai
Sriuba
- 500 g Erienos - Supjaustyta gabalėliais
- 300 g Kopūstų - Supjaustyta
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- Prieskoniai - Pagal skonį, naudoti mėgstamus
- Juodieji pipirai - Pagal skonį
Kastinys
- 150 g Varškės surelis - Sumaišytas su sviestu
- 50 g Sviestas - Ištirpintas
- 1 sauja Petražolės - Smulkiai pjaustytos
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai supjaustytas
Sparneliai
- 500 g Vištienos sparneliai - Marinuoti prieskoniuose
- 2 v.š. Medus - Sumaišytas su prieskoniais
Gaminimo eiga
- Erieną kartu su kopūstais, morkomis ir svogūnais sudėti į puodą ir užpilti vandeniu. Pridėti prieskonių ir juodųjų pipirų. Virti ant mažos ugnies apie 2 valandas.
- Kol sriuba verda, paruoškite kastinį: sumaišykite varškės surelį su ištirpintu sviestu, petražolėmis ir česnaku.
- Vištienos sparnelius marinuokite prieskoniuose ir meduje, po to kepkite keptuvėje iki kol bus gražiai apskrudę.
Pabaigai…
Sriubos skonis priklauso nuo erienos kokybės, todėl rekomenduojama naudoti geros kokybės mėsą. Kastinis puikiai tinka su šviežiomis bulvėmis. Vištienos sparneliai gali būti keičiami kitais mėgstamais užkandžiais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 40gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 6gCukrus: 10gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 25mg