Storapadė pica su vištiena
Informacija apie receptą pateikta žemiau.
Ingredientai
- Tešlai:
- kvietiniai miltai: 2 puodeliai
- sausos mielės: 7 gramai
- cukrus: 1 šaukštelis
- druska: 1 šaukštelis
- šiltas vanduo: 1/2 puodelio
- vištienos filė be odelių: 100 gramų
- trinti pomidorai be priedų
- jūros druska su pipirais
- vištienos prieskoniai
- smulkiavaisiai pomidoriukai: keli
- pievagrybiai: keli
- trupinti pistacijų riešutai
- smulkiai supjaustytas avokadas: truputėlis
- šviežias parmezano sūris
- raudonėliai (švieži arba džiovinti)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia puodelį miltų sumaišome su druska, per vidurį padarome nedidelę duobutę. Mieles sumaišome su cukrumi bei šiltu vandeniu, leidžiame pastovėti bent keletą minučių. Supilame mieles į tešlą, išsukame šakute, pridedame dar miltų (nuo pusės iki viso puodelio) nededame per daug – svarbiausia, kad tešla neliptų prie mūsų pirštų, tačiau nebūtų per kieta. Išminkome, paliekame valandai, kol iškils (masė turi padvigubėti).
- Tuomet vištieną apvoliojame prieskoniuose bei apkepkame. Susmulkiname riešutus, pomidorus bei pievagrybius supjaustome „riekelėmis“.
- Tada iškilusią tešlą iškočiojame į apskritimą, dedame ant miltais pabarstytos skardos, leidžiame dar pakilti kažkur minučių. Tuomet ištepame pomidorų padažu, pabarstome druska ir pipirais. Įkaitintoje orkaitėje kepame picos padą kažkur – minutes.
- Galiausiai, ant iškepusio, kiek atvėsusio pado sudedame paukštieną, pievagrybius, avokadus, pomidorus, užbarstome riešutų, raudonėlio prieskonių. Ant viršaus užtarkuojame parmezano. Kepame karštoje orkaitėje kažkur – minučių.
Pabaigai…
Eksperimentuokite su maisto gaminimo technikomis iš skirtingų virtuvių, kad praplėstumėte savo įgūdžius.