Strimelė su bulvėmis: Greitas vakarinis užkandis
Šio patiekalo idėja gimė iš nuolatinio laiko trūkumo, kai reikia greitai ir sočiai pavalgyti. Marinuotos strimelės su virta ir kepta bulve puikiai numalšina alkį ir leidžia mėgautis paprastais, bet skaniais ingredientais. Tai puikus pasirinkimas vakarienei, kai norisi kažko lengvo, bet maistingo.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Bulvėms kepti)
- Virtuvės peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
Ingredientai
- 200 g Strimelės - Marinuotos, be kaulų
- 4 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejus
- pagal skonį Švieži krapai - Smulkiai pjaustyti
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Juodieji pipirai - Šviežiai malti
- 4 vnt Vyšniniai pomidorai - Perpjauti pusiau
- pagal skonį Svogūnų laiškai - Smulkiai pjaustyti
Gaminimo eiga
- Bulves nuplauti ir virti sūdytame vandenyje apie 15 minučių, kol jos bus beveik minkštos. Išgriebti iš vandens ir atvėsinti.
- Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir kepti bulves iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos ir šiek tiek traškios. Pabarstyti smulkintais krapais.
- Marinuotas strimeles išdėlioti ant lėkštės ir apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
- Įdėti keptas bulves ir vyšniniai pomidorus šalia strimelių. Patiekti su šviežiai maltų pipirų ir druskos prieskoniu pagal skonį.
Pabaigai…
Šis patiekalas yra labai greitas ir lengvas, todėl puikiai tinka užimtiems vakarams. Naudokite šviežią strimelę ir šviežias daržoves, kad skonis būtų intensyvesnis. Alyvuogių aliejų galima pakeisti sviestu, o krapus – petražolėmis, jei norite.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 40mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg