Sūdyta mėsa su daržovėmis ir krienais

Sūdyta mėsa su daržovėmis ir krienais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Su Užgavėnėm, mielieji! Ar gerai blynais užsigavėjote? Mes gi žiemą iš kiemo varome su kastuvais rankose. Kiek gali dar snigti!? Šiandien laikomės ir lietuviškų, ir norvegiškų tradicijų: rytą pradėjome blynais, pietums virėme sūdytą mėsą. Šis antradienis Norvegijoje vadinamas ‘feit tirsdag’ – riebusis antradienis. Kaip Lietuvoje, taip ir čia – valgoma riebiai ir gausiai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, mėsai virti)
  • Pjaustymo lenta (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus, pjaustymui)
  • Samčiai (Mėsai ir bulvėms ištraukti)

Ingredientai
  

Mėsa

  • 500 g Šoninė - Sūdyta
  • 500 g Ėriena - Sūdyta
  • 2 vnt Lauro lapai
  • 1 a.š. Pipirų žirneliai

Garnyras

  • 800 g Bulvės - Virtos
  • 400 g Rauginti kopūstai - Gardinti svogūnu ir garstyčių sėklų aliejumi
  • 100 g Krienai - Stiprūs
  • 200 g Ropių košė - Gardinta šviežiai tarkuotu muskatu

Gaminimo eiga
 

  • Šoninės ir ėrienos gabalus keletą dienų laikyti sūryme (vanduo ir druska) šaltai. Verdant įberti lauro lapų, pipirų žirnelių. Virti lėtai, ant silpnos kaitros porą valandų.
  • Bulves išvirti atskirai.
  • Raugintus kopūstus gardinti svogūnu ir garstyčių sėklų aliejumi.
  • Patiekti mėsą su virtomis bulvėmis, raugintais kopūstais, stipriais krienais ir ropių koše.

Pabaigai…

Labai ūkiškai, bet kaip skanu!

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 60gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 150mgNatris: 3000mgKalis: 2000mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Krienai, Rauginti kopūstai, Sūdyta mėsa, Virtos bulvės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating