Suktinukai grietinėlės padaže

Suktinukai grietinėlės padaže

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis suktinukų receptas yra puikus pasirinkimas mėgstantiems minkštą ir sultingą kiaulieną su grietinėlės padažu. Kiaulienos sprandinė ir įdaro derinys suteikia šiam patiekalui ypatingą skonį. Valgome su bulvėmis ir raugintais agurkais iš rūsio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Tinkama orkaitėje kepti su folija)
  • Folio lakštas (Kepimo metu dengti patiekalą)
  • Plaktuvė (Kiaušiniui ir pienui plakti)
  • Džiūvėsėliai (Kiaulienos suktinukams apvolioti)

Ingredientai
  

Suktinukai

  • 500 g Kiaulienos sprandinė - Supjaustyta maždaug vieno cm storio
  • 200 g Kiaulienos faršas
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • 1 a.š. Česnako granulės
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 1 vnt Kiaušinis - Plakimui su pienu
  • 50 ml Pienas - Plakimui su kiaušiniu
  • Pagal poreikį Džiūvėsėliai - Apvolioti suktinukus

Padažas

  • 200 ml Grietinėlė
  • 100 ml Vištienos sultinys

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos sprandinę supjaustyti maždaug vieno cm storio ir plonai išmušti, pasūdyti, papipirinti ir palikti pastovėti.
  • Paruošti įdarą: kiaulienos faršą sumaišyti su smulkintu svogūnu, česnako granulėmis, druska ir pipirais. Gerai išminkyti.
  • Įdaro masę dėti ant jau paruoštos sprandinės ir susukti į suktinuką.
  • Suktinukus pamirkyti kiaušinio ir pieno plakinyje ir apvolioti džiūvėsėliuose. Apkepinti.
  • Apkeptus suktinukus sudėti į kepimo skardą, užpilti grietinėle ir puse puodelio vištienos sultinio, pridengti folija ir kepti orkaitėje 200°C temperatūroje.
  • Kepimo pabaigoje nuimti foliją ir dar šiek tiek pakepti, kol suktinukai bus minkšti ir skanūs.

Pabaigai…

Geriausia valgyti su bulvėmis ir raugintais agurkais iš rūsio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 35gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Grietinėlės padažas, Kiaulienos suktinukai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating