
Suktinukai grietinėlės padaže
Šis suktinukų receptas yra puikus pasirinkimas mėgstantiems minkštą ir sultingą kiaulieną su grietinėlės padažu. Kiaulienos sprandinė ir įdaro derinys suteikia šiam patiekalui ypatingą skonį. Valgome su bulvėmis ir raugintais agurkais iš rūsio.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Tinkama orkaitėje kepti su folija)
- Folio lakštas (Kepimo metu dengti patiekalą)
- Plaktuvė (Kiaušiniui ir pienui plakti)
- Džiūvėsėliai (Kiaulienos suktinukams apvolioti)
Ingredientai
Suktinukai
- 500 g Kiaulienos sprandinė - Supjaustyta maždaug vieno cm storio
- 200 g Kiaulienos faršas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 1 a.š. Česnako granulės
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 vnt Kiaušinis - Plakimui su pienu
- 50 ml Pienas - Plakimui su kiaušiniu
- Pagal poreikį Džiūvėsėliai - Apvolioti suktinukus
Padažas
- 200 ml Grietinėlė
- 100 ml Vištienos sultinys
Gaminimo eiga
- Kiaulienos sprandinę supjaustyti maždaug vieno cm storio ir plonai išmušti, pasūdyti, papipirinti ir palikti pastovėti.
- Paruošti įdarą: kiaulienos faršą sumaišyti su smulkintu svogūnu, česnako granulėmis, druska ir pipirais. Gerai išminkyti.
- Įdaro masę dėti ant jau paruoštos sprandinės ir susukti į suktinuką.
- Suktinukus pamirkyti kiaušinio ir pieno plakinyje ir apvolioti džiūvėsėliuose. Apkepinti.
- Apkeptus suktinukus sudėti į kepimo skardą, užpilti grietinėle ir puse puodelio vištienos sultinio, pridengti folija ir kepti orkaitėje 200°C temperatūroje.
- Kepimo pabaigoje nuimti foliją ir dar šiek tiek pakepti, kol suktinukai bus minkšti ir skanūs.
Pabaigai…
Geriausia valgyti su bulvėmis ir raugintais agurkais iš rūsio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 35gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg