Sultingas Kugelis su Vištienos Kulšelėmis
Penktadienis! Kepu kugelį su vištienos kulšelėmis, kurioms skiriu ypatingą dėmesį. Kiekvieną kartą marinavau ir kepiau kulšeles prieš dedant jas į skardą. Padažas su rūkyto skonio svogūnais ir kumpeliu suteikia kugeliui ypatingą skonį. Po ilgų valandų virtuvėje, džiaugiuosi matydama laimingus ir patenkintus vaikus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Kulšelėms apkepinti)
- Skarda (Kulšelėms ir kugeliui kepti)
- Puodas (Padažui gaminti)
- Dubuo (Bulvių tarkiui sumaišyti)
- Tarkavimo mašina (Bulvėms tarkuoti)
- Šaukštas (Ingredientams maišyti)
Ingredientai
- 8 vnt Vištienos kulšelės - Marinuotos
- 2.5 kg Bulvės - Sutarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 150 g Rūkytas kumpelis - Smulkiai pjaustytas
- 1 stiklinė Pienas - Į padažą
- 2 šaukštai Be gliuteno miltai - Padažui tirštinti
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Vištienos kulšeles marinuoti, apkepinti keptuvėje, tada sudėti į skardą.
- Padažui keptuvėje apkepinti svogūną ir rūkytą kumpelį, pilti pieną ir maišant užvirti. Įmaišyti be gliuteno miltus, kol padažas sutirštės.
- Sutarkuoti bulves, sumaišyti su padažu, druska ir pipirais.
- Ant vištienos kulšelių užpilti bulvių mišinį ir kepti orkaitėje 180°C temperatūroje 70-80 minučių.
- Likusią bulvių masę galima kepti blynelius keptuvėje.
- Pasiruošti spirgučius: mažame puode lėtai kepti smulkiai pjaustytus spirgučius, svogūną ir virintą vandenį su lauro lapeliais ir juodaisiais pipirais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ir rūkytais ingredientais, kad kugelis įgautų naujų skonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 280gBaltymai: 60gRiebalai: 100gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 350mgNatris: 700mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg