Sultingi Čeburekai su Faršu

Sultingi Čeburekai su Faršu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Jaučiuosi kaip žygdarbį padarius, nes labai nemėgstu tokių patiekalų gaminti. Šiandien perlipau per save ir prigaminau čeburekų. Faršą prieskoniavau, dėjau daug česnako, daug svogūno, pyliau vandens, kad būtų šlapias. Darbo daug, bet tikra ta žodžio prasme apsivalgymas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 20 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 13 čeburekai

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali arba kita norima forma)
  • Svirtis (Minkyti tešlai)
  • Pjaustymo lenta (Faršui paruošti)
  • Didelis puodas (Aliejui virti)
  • Šakutė (Kraštams užspausti)
  • Mentelė (Čeburekams apversti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Liesos varškės
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • truputis druskos Druska
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 500 g Miltai - Dėti po truputį

Įdaras

  • pagal skonį Prieskoniai
  • daug česnako Česnakas
  • daug svogūno Svogūnas
  • pakankamai vandens Vanduo - Kad būtų šlapias

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą: sumaišykite varškę su kiaušiniais ir truputį druskos. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir darykite tešlą, darydami po truputį ir minkydami, kol tešla nelips prie rankų.
  • Faršą pagardinkite prieskoniais, darykite daug česnako ir svogūno, pilkite vandens, kad įdaras būtų šlapias.
  • Kočiokite tešlą, ant jos dėkite faršą, kraštus užspauskite šakute.
  • Verdame įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol apskrus.

Pabaigai…

Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti minkšta ir lengvai kočiojama. Faršui rekomenduojama naudoti jautienos ar kiaulienos mišinį, kuris suteiks sultingumo. Kepant aliejuje, svarbu neperkaisti aliejaus, kad čeburekai nesudegtų ir iškeptų tolygiai.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Čeburekai, Faršas, Receptai su nuotraukomis, Varškės tešla
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating