Sūriai varškėčiai su lašiša

Sūriai varškėčiai su lašiša

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie nesaldūs varškėčiai yra puikus pasirinkimas lengviems pietums arba vakarienei. Patiekiami su rūgščia grietine ir lašiša, jie įgauna švelnų, bet išraiškingą skonį. Šis receptas yra puikus būdas panaudoti varškę, o pridėta lašiša suteikia patiekalui šiek tiek prabangos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 vnt
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Naudoti nelimpančią keptuvę, kad varškėčiai nesuliptų)
  • Mentelė (Varškėčiams apversti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Varškė - Nesūdyta
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 6 v.š. Miltai - Universalūs
  • Žiupsnelis Druska - Pagal skonį

Patiekimui

  • Pagal skonį Grietinė
  • Pagal skonį Lašiša - Rūkyta, plonai pjaustyta

Gaminimo eiga
 

  • Varškę sumaišykite su kiaušiniais, miltais ir druska. Iš šios masės formuokite nedidelius varškėčius.
  • Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol varškėčiai taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  • Patiekite su grietine ir rūkyta lašiša. Papuoškite krapais ar kitais mėgstamais žalumynais.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., į varškėčių tešlą įmaišyti žalumynų ar prieskonių. Taip pat, jei norite intensyvesnio skonio, naudokite sūdytą varškę arba pridėkite tarkuoto sūrio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 80mgNatris: 250mgKalis: 100mgCukrus: 1gVitaminas A: 200IU
Recepto raktažodžiai Greiti receptai, Lašiša, Sūrus maistas, Varškėčiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating